Top-10 van leuke uitstapjes bij Peschiera del Garda

Verblijf je tijdens je vakantie aan het Gardameer in het populaire Peschiera del Garda of op een van de campings in de buurt? En zoek je wat afwisseling voor het zwembad, het Gardameer of terras? Dan is er genoeg te doen in de omgeving van Peschiera! De redactie van Gardameer-Nu verzamelde 10 tips voor leuke uitstapjes in de omgeving van Peschiera del Garda.

Borghetto sul Mincio

Aanrader voor een uitstapje bij het Gardameer, in de namiddag of avond, is een bezoek aan Borghetto sul Mincio. Het kleine idyllische dorpje is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Italië. Je kunt er vanuit Peschiera del Garda ook met de fiets naar toe, over een mooi fietspad langs de rivier de Minco.

Gardameer_Borghetto_(4).jpg

Gardaland en Canevaworld

Gardaland en Canevaworld zijn twee grote en populaire pretparken tussen Peschiera en Lazise. Gardaland is het grootste pretpark van Italië met duizelingwekkende achtbanen, darkrides en mooie shows. Canevaworld bestaat uit het waterpark Caneva Aquapark, met spectaculaire glijbanen en andere waterattracties, en Movieland, een amusementspark gebaseerd op beroemde films.

Gardameer_gardaland-gardameer-1.jpg

Lazise en Bardolino

Enkele kilometers ten noorden van Peschiera del Garda liggen de mooie en gezellige stadjes Lazise (10 km. van Peschiera) en Bardolino (15 km.). In Lazise kan je heerlijk door het oude stadscentrum slenteren of over de boulevard. Elke woensdagochtend is er een grote en gezellige markt. Bardolino heeft een gezellig centrum met op de boulevard bij de haven de beroemde ijssalon Cristallo. In Bardolino kan je ook het wijnmuseum en museum over olijfolie bezoeken.

Gardameer_Lazise_(8).jpg

Verona en Venetië

Twee prachtige steden niet ver van Peschiera del Garda zijn Verona en natuurlijk Venetië. Verona is een prachtige, oude stad. Vanaf je camping of vakantiewoning (zie bijv. de website van Interhome) bij Peschiera del Garda ben je er in een half uur. Het is de stad van Romeo en Julia en de prachtige Romeinse arena, waar ‘s zomers bijna elke avond een spectaculaire opera wordt opgevoerd. Venetië, de stad van bruggen en gondels, ligt op 2 uur rijden (met auto of trein) van Peschiera del Garda.

Gardameer_Canal-Grande-Venetie-venezi.jpg

Parco Giardino Sigurta

Parco Giardino Sigurta is een prachtig park en tuin in Valeggio sul Mincio, zo’n 10 kilometer ten zuiden van Peschiera.  Het wordt beschouwd als een van de vijf mooiste parken en tuinen ter wereld.

Gardameer_parco-sigurta-1.jpg

Sirmione

Sirmione ligt op een schiereiland in het Gardameer en heeft een prachtig historisch centrum dat in de zomer druk bezocht wordt door toeristen. De burcht van Scaligero en de Grotte di Catullo zijn een bezoek waard.

Gardameer_Sirmione_(7).jpg

Solferino

Solferino is een idyllisch dorpje te midden van de Morenische heuvels, op 12 km ten zuiden van het Gardameer. Het plaatsje speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Italië en van het Rode Kruis. Een bezoek aan het kerkje met duizenden botten en schedels van slachtoffers van de Slag bij Solferino is indrukwekkend. Van de toren La Rocca heb je een prachtig uitzicht over Solferino en omgeving en zie je ook het Gardameer liggen. Niet ver van Solferino is ook de toren van San Martino della Battaglia een bezoek waard én een mooi uitzichtspunt.

Gardameer_Solferino_(51).JPG

Santuario Madonna delle Frassino

Vanuit Peschiera del Garda kun je een wandeling maken van 3 kilometer naar Santuario Madonna del Frassino, een bedevaartskerk met twee mooie kruisgangen en patio’s.

Gardameer_Santuario_(12).JPG

Punta San Vigilio

Een van de mooiste plekjes rond het Gardameer is ongetwijfeld Punta San Vigilio bij Garda: een fascinerende plek op een landtong tussen Garda en Torri del Benaco.

Gardameer_Punta_(3).jpg

Watervallen

Bij Molina, in de buurt van de A22 bij Bardolino en Garda, ligt Parco della Cascate di Molina. In het natuurpark liggen enkele prachtige watervallen en een prehistorische grot. Er zijn 3 verschillende wandelroutes door de bossen en valleien in het park. Ook leuk met kinderen!

Gardameer_cascate-molina-1.jpg