Santuario Madonna del Frassino

Santuario Madonna del Frassino is een bedevaartskerk uit de zestiende eeuw, 3 kilometer ten zuidwesten van Peschiera del Garda. Het bestaat uit een kerk, een kerkhof, twee kruisgangen en mooie binnenhofjes.

Gardameer_Santuario-Madonna-Frassino-2.JPG

Met de bouw van de kerk is in 1511 begonnen omdat op deze plaats op 11 mei 1510 Maria zou zijn verschenen aan een boer om hem te waarschuwen voor een gifslang. Op de gevel van de vaak verbouwde en pas in 1910 voltooide kerk is deze gebeurtenis afgebeeld. Het beeldje van Madonna staat op een altaar in de kapel die gewijd is aan de Madonna del Frassino. De kerk is fraai versierd met werken van schilders uit de 16e eeuw, zoals Paolo Farinati en Zeno da Verona.

Gardameer_Santuario-madonna-frassino-3.JPG

Mooi zijn de twee gerestaureerde kruisgangen, de Chiostro degli Uccelli (‘Kloostergang van de Vogels’), met in het midden een volière, en de Chiostro Interno, met een kleine vijver met vissen en waterschildpadden. Beide chiostri zijn versierd met fresco’s die het leven van Sint Franciscus en Sant’Antonio del Muttoni vertellen. Er is ook ruimte gereserveerd voor het herdenken van overledenen uit de regio. Met foto’s van de overledenen en als er sprake is van een ongeval, krantenartikelen en foto’s van het ongeval.

Gardameer_Santuario-Madonna-Frassino.JPG

Hoe kom je er?

Je bereikt de kerk door bij Peschiera del Garda op de SS11, de randweg om Peschiera, de afslag naar de SP56 naar het Lago di Frassino te nemen en dan de bordjes Santuario del Frassino te volgen. Er ligt een parkeerterrein en een bar bij het heiligdom. De afslag naar de SP56 ligt schuin tegen over de ingang van camping Bella Italia, en vanaf de afslag loopt ook een mooi voet- en fietspad naar de kerk, via een tunnel onder de snelweg A4 (Milaan-Venetië).

Santuario Madonna del Frassino
Località Frassino 4, Peschiera del Garda

Gardameer_frassino-2a.jpg
Gardameer_frassino-3a.jpg
Gardameer_Frassino-4a.jpg