Wijnmuseum Bardolino

Dit wijnmuseum bij wijnhuis Zeni in Bardolino laat zien hoe wijn wordt geproduceerd. Bardolino is een bekend wijngebied, de wijnen worden wereldwijd met veel succes geëxporteerd. Combineer je bezoek aan dit museum met een wijnkelder of een van de leuke wijnevenementen in het dorp!

Gardameer_musea-vino-k.jpg

De historie van Bardolino gaat heel ver terug, tot 3000 voor Christus. Van een dorp waar veel agricultuur en visvangst was, is Bardolino veranderd in een bekend toeristische plaatsje – één van de populairste plekjes aan het Gardameer. Het milde klimaat dat te danken is aan de heuvels maakt Bardolino een ideaal wijngebied. Het dorp is dan ook internationaal bekend om zijn gelijknamige wijn, de Bardolino Classico, die met groot succes over de hele wereld wordt geëxporteerd. En de rosé, de Bardolino Chiaretto. Je kunt er wijnkelders bezoeken aan de wijnroutes, zoals de Strada del Vino, en wijn kopen direct van de boer.

Museum

Wijnliefhebbers moeten zeker een bezoek overwegen aan het wijnmuseum bij de fratelli Zeni in Bardolino. Hier vind je een tentoonstelling van historische werktuigen voor de druiventeelt en het wijn maken. Alle thema’s komen aan bod: van druiventeelt, rijping, oogst, verwerking, persing en productie tot botteling. Zeer interessant zijn ook de secties over het ontstaan van de wijnbouw en de attributen van de vatenmaker. Bovendien vind je er een verzameling van herinneringen, historisch gereedschap en antieke voorwerpen die getuigen van een duizend jaar oude traditie.

Je kunt er een fotogalerij bewonderen met alle DOC wijnen die worden geproduceerd in de regio Verona. Je kunt ook een rondleiding onder leiding van een gids krijgen, waarbij je voorlichting krijgt over druivensoorten, wijnbouw, persen en de rijping van druiven. Natuurlijk kun je er ook wijn proeven en kopen.

Een bezoek aan het wijnmuseum kun je combineren met een van de interessante evenementen in Bardolino: het Druivenfestival dat in oktober plaatsvindt, het Bardolino Wijn Festival in mei of het Novello Wijn Festival in november.

Museo del Vino
Via Costabella 9, Bardolino

Openingstijden 9.00-12.30 uur en van 14.30 tot 19.00 uur. Toegang gratis