Bardolino

Bardolino is een populaire en levendige vakantiebestemming in het zuidoosten van het Gardameer, aan de voet van zonovergoten, glooiende heuvels. 

Bardolino is niet erg groot (6500 inwoners), maar heeft een gezellig centrum met veel winkeltjes, cafés en restaurants, bijna helemaal voetgangersgebied. Het plein aan de Piazza Matteotti is de favoriete ontmoetingsplek voor de plaatselijke bevolking en toeristen. Hier vind je ook de beroemde ijssalon Cristallo!

Gardameer_Bardolino_(21).jpg

Flaneren langs de oevers van het meer over de gezellige boulevard, de Passeggiata Lungolago, is ook een aangename bezigheid. Aan de noordkant van het stadje vind je een lang strandbad en ook voor watersporters zijn er allerlei faciliteiten.

Gardameer_Bardolino_(3).jpg

Wijn

Bardolino is vooral bekend door de wijn die uit deze streek komt, genoemd naar de druivensoort die de naam Bardolino draagt. Bardolino Classico is een lichte, rode wijn. Van de Bardolino Chiaretto bestaat ook een witte variant. De Strada del Vino is een wijnroute door het achterland van Bardolino, die langs meer dan 60 wijngaarden en wijnkelders voert.

In het voorstadje Cisano zijn restanten van paalwoningen gevonden, die aantonen dat de streek al in de bronstijd bewoond was door de Romeinen. Leuk om te bezoeken in Bardolino zijn het wijnmuseum, waar je kunt zien hoe wijn wordt geproduceerd, en het olijfoliemuseum.

Gardameer_Bardolino_(15).jpg

Bezienswaardigheden Bardolino:

  • Wijnmuseum: oude wijnpersen en afvulinstallaties laten zien hoe wijn geproduceerd wordt, ook wijnverkoop en wijnproeverijen
  • Olijfoliemuseum: Museo dell’Olio, geeft goed overzicht van het boerenleven en de olijfolie productie
  • Parochiekerk Santi Nicolo e Severo
  • San Severo: fraaie, Romaanse kerk met hoge klokkentoren en prachtige fresco’s.
  • San Zeno: kerkje uit de 9e eeuw, behoort tot de oudste kerken van Italië

Markt:
Iedere donderdag in de buurt van de haven in de oude binnenstad.

Gardameer_bardolino-gardameer-1c.jpg
Gardameer_Bardolino.jpg

Bardolino