Punta San Vigilio

Een van de mooiste punten van het Gardameer is ongetwijfeld Punta San Vigilio bij Garda: een fascinerende plek op een landtong tussen Garda en Torri del Benaco.

Gardameer_Punta_(3).jpg

Je parkeert je auto aan het begin van de landtong en wandelt over een laan tussen eeuwenoude cypressen naar de prachtige Villa San Vigilio. Vergeet niet even te kijken naar een eeuwenoude olijfboom, rechts voor het hek naast de villa (niet toegankelijk voor publiek).

Gardameer_Punta_(5).jpg

Haven

Verderop vind je een idyllische, kleine haven, waar je ook met een boot kunt aanmeren. Een hotel en restaurant met een terras aan het water en een tuin met oude olijfbomen completeren dit unieke plekje bij het Gardameer.

Neem plaats op een van de oude gietijzeren terrasstoelen, onder het rieten afdakje met druiven boven je hoofd en met de rugleuning tegen een okergele eeuwenoude muur, en geniet van één van de mooiste baaitjes van het Gardameer!

Gardameer_Punta_(26).jpg

Strand

Bij het begin van de landtong kom je ook langs de ingang van Parco Baia delle Sirene, een betaald strand met grasveld en ligstoelen en attracties voor kinderen. Let op: de entree is niet goedkoop!

(foto’s Hans Dirix)

Gardameer_Punta_(7).jpg
Gardameer_Punta_(9).jpg