Top-10 van leuke uitstapjes bij Limone sul Garda

Verblijf je tijdens je vakantie aan het Gardameer aan de westoever of aan de noordzijde van het meer, in de buurt van Limone sul Garda of Riva del Garda?  Dan kun je gebruik maken van een top-10 van uitstapjes vanuit Limone sul Garda die de redactie van Gardameer-Nu voor jullie heeft verzameld. 

Isola del Garda

Het eiland Isola del Garda is het grootste eiland in het Gardameer en een echte pareltje. Het eiland is privé-bezit, maar sinds een paar jaar kun je het tussen april en oktober bezoeken onder begeleiding van een gids. Het eiland ligt dichtbij San Felice del Benaco en Gardone Riviera, vanaf de haven Barbarano kun je met een boot naar Isola del Garda. In Limone kun je tickets kopen voor een excursie naar het eiland. 

Gardameer_isola-del-garda-gardameer.jpg

Brasa Schlucht

Een indrukwekkend stukje natuur bij het Gardameer vind je op de weg van Limone naar Tremosine. Het meest spectaculaire onderdeel van deze weg vol bochten en tunneltjes wordt gevormd door de Brasa Schlucht. Een zeer smalle kloof van nauwelijks 2 meter breed. 

Gardameer_brasa-schlucht-1.jpg

Griezelterrassen Pieve

Het hooggelegen Pieve (onderdeel van Tremosine) is met zijn nauwe steegjes en de prachtige bloemen aan de balkons een van de mooiste, oude dorpjes bij het Gardameer. Een aantal restaurants en hotels in Pieve adverteert met de slogan ‘huiveringwekkende terrassen’. Hier kijk je langs rotswanden 400 meter loodrecht omlaag naar het Gardameer. Je moet misschien even slikken, maar het uitzicht over het meer en omgeving is er prachtig! Lees hier meer over de griezelterrassen in Pieve.

Gardameer_pieve-gardameer-1b.jpg

Santuario di Montecastello

Een van de plaatsen met het mooiste uitzicht bij het Gardameer is zonder meer het Santuario di Montecastello, een bedevaartskerk prachtig gelegen op een hoge rots bij Tignale aan de westoever van het Gardameer (22 km. van Limone). Vanaf het plein bij de kerk geniet je van een schitterend panorama over het Gardameer. Bij helder weer kijk je op de Monte Baldo aan de overkant en kun je ook Sirmione zien liggen.

Gardameer_santuario-monte-castello-1a.jpg

Tignale en Tremosine

Tremosine en Tignale bestaan uit een verzameling van kleine dorpjes. Ze liggen tegen de berghellingen op een hoogvlakte aan de westoever van het Gardameer, tussen Limone en Gargnano. Het natuurschoon en de uitzichten zijn hier soms adembenemend mooi. Via smalle en soms steile weggetjes met veel haarspeldbochten kun je van dorp naar dorp rijden en genieten van het fantastische landschap, sfeervolle dorpjes en mooie uitzichten.

Gardameer_tremosine-1.jpg

Vittoriale degli Italiani

Op een heuvel in Gardone Riviera ligt een van de meest bijzondere bezienswaardigheden aan het Gardameer: het museum Vittoriale degli Italiani. Het museum is een wonderbaarlijke verzameling van gebouwen, kunst en voertuigen in een park. Vlak bij Gardone Riviera ligt ook het leuke, kleine stadje Gargnano.

Gardameer_Vittoriale_degli_Italiani_Gardone_Riviera__(26).jpg

Malcesine

Malcesine is een van de meest schilderachtige plaatsen aan het Gardameer. Met nauwe kronkelige straatjes en romantische doorkijkjesin de oude binnenstad. Een belangrijke bezienswaardigheid is het Castello Scaligeri, dat steil uit het water oprijst aan de rand van Malcesine. Vanaf de toren van het kasteel heb je op een hoogte van 70 meter een schitterend uitzicht over Gardameer en de oever aan de overkant. Vanuit Limone sul Garda kun je met de boot een oversteek maken naar Malcesine.

Gardameer_malcesine-gardameer-1.jpg

Valle del Cartiere

Een tip voor een leuk uitstapje bij het Gardameer is de Valle delle Cartiere (Vallei van de papiermolens) bij Toscolano-Maderno. Een prachtig dal waar aan het einde van de rivier de Toscolano rond 1300 de papierindustrie tot ontwikkeling kwam.

Gardameer_valle-cartiere-2b.jpg

Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano

Het natuurpark Parco Alto Garda Bresciano ligt aan de westoever van het Gardameer en is voorzien van goed gemarkeerde wandelpaden en mountainbike-routes. Liefhebbers van wandelen en bergen kunnen hier zeker hun hart ophalen! Het park heeft ook een mooi bezoekerscentrum en museum.

Gardameer_parco-alto-garda-bresciano.jpg

Salò

Salò is een mooi stadje aan een baai, op 35 km van Limone sul Garda. Het is een van de grotere plaatsen aan het Gardameer en je kunt hier slenteren over de langste, en volgens velen ook de mooiste boulevard langs het meer, de Lungolago Zanardelli.

Lees ook onze tips voor uitstapjes vanuit Riva del Garda.

Gardameer_Salo_(9).JPG