Griezelterrassen Pieve

Het hooggelegen Pieve (onderdeel van Tremosine) is met zijn nauwe steegjes en de prachtige bloemen aan de balkons een van de mooiste, oude dorpjes bij het Gardameer. Een aantal restaurants en hotels in Pieve adverteert met de slogan ‘huiveringwekkende terrassen’ – en ze doen die titel meer dan eer aan! 

Hier kijk je langs rotswanden 450 meter loodrecht omlaag naar het Gardameer – met recht huiveringwekkend dus! Je moet misschien even slikken, maar het uitzicht over het meer en omgeving is er prachtig! De terrasjes van hotel en restaurant Miralago en Paradiso, de zogenaamde ‘Terrazza del Brivido’, behoren ongetwijfeld tot de twee meest gefotografeerde terrassen van het Gardameer. Je ziet er regelmatig toeristen poseren aan de balustrade voor een leuke vakantiefoto.

Gardameer_pieve-gardameer-1.JPG

Vanaf hotel Miralago kronkelt langs de rotswand een wandelpad naar de weg beneden aan het Gardameer, het Sentiero del Porto. Omdat de rotswand bijna loodrecht naar beneden loopt is het nauwelijks voor te stellen dat het pad heel goed begaanbaar is. Je moet echter geen last hebben van hoogtevrees!

Brasa Schlucht

Met de auto naar Pieve of terug naar de oeverweg langs het Gardameer over de steile en smalle weg door de Brasa-Schlucht is ook een prachtig en spannend avontuur. Lees meer over deze mooie tocht in dit artikel.

Gardameer_pieve-gardameer-2.JPG

Adressen ‘griezelterrassen’:

Hotel Ristorante Miralago
Piazza A. Cozzaglio, 2
25010 Tremosine (Brescia)

Hotel Paradiso
Viale Europa, 19
25010 Tremosine (Brescia)