Gargnano

Ook Gargnano profiteert van het milde klimaat van het Gardameer. Mede door de beschutting die de bergen in het westen bieden is hier een weelderige begroeiing ontstaan met citroenbomen, olijfbomen en oleander. 

Ook staan hier en daar nog oude moerbeibomen. De teelt van zijderupsen was een bijverdienste voor de boeren. Gargnano was ooit een vissersdorp, tegenwoordig is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten.

Gargnano 1

Het is een van de rustigere plekjes rond het Gardameer. Wandelen en flaneren over de boulevard bij de haven, zwemmen in het meer en lekker eten zijn hier de voornaamste bezigheden. Vooral ‘s avonds ontbreekt de grote drukte van veel andere plaatsen en kun je er rustig op een terrasje je capuccino of een glas wijn drinken.

 Villa Feltrinelli

Toch zijn er wel wat bezienswaardigheden te vinden. Aan het meer ligt de fraaie Villa Feltrinelli, tijdens de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog en de zgn. Republiek van Salo het hoofdkwartier van Mussolini. Bezienswaardig is ook het klooster San Francesco, waar zeker de kloostergang of kloosterhof de moeite waard is. De kapitelen van de zuilen zijn versierd met citrusvruchten, symbool voor de heilige Franciscus die het Gardameer zijn citroenen zou hebben gebracht.

Gardameer_gargnano-1.JPG

Het achterland van Gargnano is ideaal voor (berg)wandelaars. In de Valtenesi en speciaal het natuurpark Parco Alto Garda Bresciano zijn goed gemarkeerde wandelpaden aangelegd.

Het voorstadje Bogliaco is bekend door een bijzonder fraaie golfbaan, en door de Centomiglia, een gerenommeerde zeilregatta in de eerste week van september.

Gardameer_gargnano-2.JPG

Bezienswaardigheden Gargnano:

  • Villa Bettoni in Bogliaco: fraaie villa (privé-bezit) met een mooi park uit de 17e eeuw
  • Villa Feltrinelli: voormalig hoofdkwartier Mussolini
  • Kerk en klooster San Francesco
  • Parochiekerk San Martino
  • Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano

Markt
Iedere woensdag van 8.00 tot 13.00 uur.

Gardameer_gargnano-3.JPG
Gardameer_gargnano-4.JPG
Gargnano 2