Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano

Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano ligt aan de westoever van het Gardameer en is voorzien van goed gemarkeerde wandelpaden en mountainbike-routes. Wandelkaarten en fietskaarten zijn te verkrijgen bij toeristenbureaus en bij het bezoekerscentrum van het park in Prabione, bij Tignale.

Gardameer_natuur-Parco-Alto-Garda-Bresciano-.jpg

Bergen

De meeste natuurparken zijn homogene gebieden waar alleen de natuur centraal staat, maar dit park wordt gekenmerkt door sterke verschillen in hoogte (van 65 meter aan de kust tot bijna 2000 meter op de hoogste toppen), klimaat, vegetatie en op sociaal-economisch gebied. Het landschap wordt gekenmerkt door blauwe wateren en groene heuvels, het spiegelende Gardameer en de loodrechte kliffen.

Het meer en de bergen zorgen voor een combinatie van een alpine en mediterrane sfeer en maken het een uniek gebied. Liefhebbers van wandelen en bergen kunnen hier zeker hun hart ophalen!

Bij het bezoekerscentrum van het natuurpark in het dorp Prabione (Tignale) kan je terecht voor informatie en wandel- en fietskaarten. Ook geeft men hier regelmatig een rondleding met informatie over de planten- en dierenwereld van het park en over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Meer informatie bij het artikel over het Centro Visitatori Parco Alto Garda Bresciano en op de website van Parco Alto Garda Bresciano.

Gardameer_parco-alto-garda.jpg
Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano 1