Museo del Parco Alto Garda Bresciano

In Prabione, een van de kleine dorpjes die bij Tignale horen, vind je het Museo del Parco Alto Garda Bresciano, het bezoekerscentrum en museum over het gelijknamige natuurpark.

Gardameer_museo-alto-garda-1a.jpg

Museum

Bij het bezoekerscentrum en museum in Prabiano kun je een mooi aangelegd natuurpark bezoeken, waar je heerlijk kunt wandelen en kinderen kunnen spelen. In het museum wordt getoond hoe het Gardameer is ontstaan en laat men de geschiedenis en de natuur zien van het Gardameer en van de hooglanden rondom het meer.

In het museum is een oerbos nagebouwd, dat een indruk geeft hoe de omgeving er moet hebben uitgezien tijdens de ijstijd, toen het Gardameer gevormd werd door een gletsjer. Je vind er informatie over de limoenhuizen en ook de landbouw en bosbouw komen aan de orde. In het mooi aangelegde park vind je voorbeelden van de flora en fauna die het gebied rijk is.

Gardameer_museo-alto-garda-bresciano.jpg

Bijzonder zijn de verschillende soorten fruitbomen die je nergens meer tegenkomt, omdat ze vanwege onvoldoende opbrengst zijn uitgestorven. Het museum besteedt ook aandacht aan het maken van houtskool, een van de belangrijke inkomstenbronnen van vroeger. In het bezoekerscentrum is ook een goed toegeruste bibliotheek gevestigd, met een groot aanbod van boeken over het Gardameer en Parco Alto Garda Bresciano, wandel- en fietskaarten en nog veel meer.

Openingstijden
Het bezoekerscentrum (inclusief museum) is geopend tussen 15 mei en 15 september. Van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Zondag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur. Zaterdag gesloten.

Museo del Parco Alto Garda Bresciano
Fraz. Prabione, Tignale