Top-8 van leuke uitstapjes bij Riva del Garda

Verblijf je tijdens je vakantie in Riva del Garda of Torbole-Nago in het noorden van het Gardameer? En zoek je wat afwisseling voor het zwembad, meer, surfplank of terras? Dan is er genoeg te doen in de omgeving van Riva del Garda! De redactie van Gardameer-Nu verzamelde 8 tips voor leuke uitstapjes in de omgeving van Riva del Garda en Torbole-Nago. 

Castello di Arco

Ten noorden van Riva del Garda ligt het stadje Arco. Als je Arco nadert zie je al direct, bovenop een rots, de resten van het Castello di Arco hoog boven het stadje uittorenen. Vanuit het historisch centrum van Arco kun je de overblijfselen van het kasteel via een mooie wandeling van een half uur bereiken. de beklimming wordt beloond met een fantastisch uitzicht.

Gardameer_castello-arco-1a.jpg

Cascate di Varone

Een leuk uitstapje bij het Gardameer, ook voor kinderen, is een bezoek aan de spectaculaire waterval van Varone, 3 kilometer noordelijk van Riva del Garda. Je loopt bij de Cascate di Varone tussen steile rotswanden en door twee grotten en kan op twee niveaus de waterval zien, die door een kloof van 100 meter de diepte in valt.

Gardameer_cascata-varone-4a.jpg

Lago di Ledro

Het Lago di Ledro bereik je na een rit van een half uur door een lange tunnel boven Riva del Garda. Het kristalheldere water van het meer maakt dit tot een van de mooiste meren van Trentino. Behalve tal van watersporten en mountainbiken kun je hier ook het Museo delle Palafitte, het museum voor paalwoningen bezoeken.

Gardameer_lago-di-ledro-1a.jpg

Lago di Tenno

Lago di Tenno ligt prachtig in de bergen op een hoogte van 560 meter, op 15 minuten rijden van Riva del Garda. Het is een van de kleinste meren in Noord-Italië, maar ook het meer met het schoonste water van heel Italië. Het is er heerlijk rustig en ideaal voor wie even wil ontsnappen aan de drukte bij het Gardameer.

Gardameer_lago-di-tenno-1b.jpg

Wandelroute Capanna di Santa Barbara

Vanuit de haven van Riva del Garda kun je een mooi en pittige wandeling maken naar het kerkje van Santa Barbara. Het kerkje ligt op 600 meter hoogte en na de klim word je beloond met een prachtig uitzicht op het Gardameer, de omringende bergen en Riva del Garda.

Gardameer_riva-wandeling-1.jpg

Limone sul Garda

Limone sul Garda is een sfeervol en mooi stadje op de noordwestelijke oever van het Gardameer, met een gezellige boulevard en leuke haventjes. Dichtbij Limone liggen enkele andere attracties als de Brasa Schlucht, de griezelterraasen van Pieve en het Santuario di Montecastello.

Gardameer_Limone_(6).jpg

Torbole-Nago

Torbole-Nago is een absolute ‘hotspot’ voor surfers en zeilers op het Gardameer. Overal zie je surfwinkels, surfscholen en verhuurcentra voor surfplanken, ook voor zeilers zijn alle spullen voor handen. Allemaal dankzij de gunstige winden die hier waaien voor surfers en zeilers.

Gardameer_torbole-1.jpg

Strada del Ponale

Een aanrader voor mountainbikers, fietsers en wandelaars is de Strada del Ponale, de voormalige verbindingsweg tussen Riva del Garda en de Valle di Ledro. Een prachtige route met adembenemende uitzichten op het Gardameer.

Gardameer_Strada-del-Ponale-4b.jpg