Torbole-Nago – ideaal voor zeilers en surfers

Torbole-Nago is een absolute ‘hotspot’ voor surfers en zeilers op het Gardameer. Tienduizenden watersporters melden zich elk jaar in dit plaatsje aan de noordkant van het meer. Overal zie je surfwinkels, surfscholen en verhuurcentra voor surfplanken, ook voor zeilers zijn alle spullen voor handen.

Gardameer_torbole-surfen.jpg

Windsurfen

De aantrekkingskracht van Torbole zit in de zeer regelmatige winden: de ‘Sover’, de noordenwind die ’s morgens voor veel surf- en zeilplezier zorgt, en de ‘Ora’, de zuidenwind die meestal precies om 13 uur opsteekt. Beiden zorgen voor uitstekende omstandigheden om te windsurfen. Lees meer over de winden van het Gardameer en de beste surfspots in dit artikel.

Gardameer_torbole-1.jpg

Niet-surfers kunnen op een terrasje genieten van alle actie op en rond het water. Het merendeel jonge publiek in Torbole weet zich ook ’s avonds goed te vermaken. In de bars en restaurants zijn er vaak maar drie gespreksonderwerpen: surfen, planken en wind.

Torbole en het hoger gelegen Nago liggen ingeklemd tussen bergen en het Gardameer. Dat gebied is ook aantrekkelijk voor (berg)wandelaars, mountainbikers en klimmers. Vanuit Torbole kun je ook in twintig minuten langs de rivier de Sarca naar het mooie en gezellige Arco fietsen.

Gardameer_torbole-2.jpg

Bezienswaardigheden Torbole Nago:

  • San Vigilio: parochiekerk Nago
  • Sant ‘Andrea: parochiekerk Torbole
  • Casa Beuts: rode huis bij haven, voormalige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, met een groot schilderij van Hans Lietzmann aan de buitenkant waarop de Heilige Antonio te zien is, pratend met vissen
  • Monte Brione: wandelpaden op deze berg
  • Castel Pénede: ruines van burcht bij Nago

Markt:
Iedere tweede en vierde dinsdag van de maand bij de haven.

Gardameer_torbole-gardameer.JPG