10 Uitstapjes bij Malcesine

Breng je tijdens je vakantie aan het Gardameer een bezoek aan Malcesine of verblijf je op een camping of in een hotel in de omgeving? Malcesine heeft een leuk en levendig centrum, maar er zijn ook een heleboel leuke plekjes in de buurt van het stadje aan de oostoever van het Gardameer. De redactie van Gardameer-Nu verzamelde 10 tips voor leuke uitstapjes in de omgeving van Malcesine! 

Monte Baldo

In Malcesine vertrekt de kabelbaan naar de top van de Monte Baldo. Een tocht met de kabelbaan met de ronddraaiende cabines naar de Monte Baldo is letterlijk een van de hoogtepunten van het Gardameer. Op de top van de berg heb je een fantastisch uitzicht op een groot deel van het Gardameer en je kunt er enkele mooie bergwandelingen maken. Lees hier meer over de Monte Baldo en de kabelbaan

Gardameer_monte-baldo-2b.jpg

Santuario Madonna della Corona

Santuario Madonna della Corona is een bedevaartskerk op een prachtige plek hoog tegen de rotsen aan de oostkant van de Monte Baldo. Het heiligdom ligt op een hoogte van 770 meter boven de zeespiegel ingesloten tussen de rotsen, met rotsen boven en onder de kerk. Je hebt vanaf hier een schitterend uitzicht op de Vallei van Adige. 

Gardameer_madonna-corona-2.jpg

Torbole-Nago en Riva del Garda

Vijftien kilometer ten noorden van Malcesine ligt het surfers- en zeilersparadijs Torbole-Nago en enkele kilometers verder Riva del Garda, de tweede grootste stad aan het Gardameer. Vanuit Riva del Garda kun je ook enkele leuke uitstapjes maken.

Gardameer_torbole-gardameer.jpg

Torri del Benaco en Garda

Torri del Benaco en Garda zijn twee kleine, leuke stadjes ten zuiden van Malcesine. Zowel vanaf het water als vanaf de weg bepaalt de indrukwekkende Scaligero-burcht het beeld van Torri del Benaco. Achter de muren van het kasteel ligt een charmant en sfeervol stadje. De oude haven met de kleurrijke vissersboten is het middelpunt van het gezellige centrum en het is heerlijk om over de fraaie boulevard en door de straatjes en steegjes te slenteren. Garda is een sfeervol toeristenoord met veel hotels en restaurants.

Gardameer_Torri_del_Benaco_(3).jpg

Punta San Vigilio

Een van de mooiste plekjes rond het Gardameer is ongetwijfeld Punta San Vigilio: een fascinerende plek op een landtong bij Garda. Lees hier meer over Punta San Vigilio.

Gardameer_Punta_(26).jpg

Parco Baia della Sirene

Een dagje zonnen en genieten van het Gardameer? Het strandbad Parco Baia delle Sirene met ligbedden en parasols en kinderspeelplaats ligt op een prachtig plekje vlak bij Punta San Vigilio. In een prachtige natuurlijke omgeving biedt dit strandbad volwassenen en kinderen de mogelijkheid een duik te nemen in het prachtige water van de baai.

Gardameer_parco-baia-delle-sirene-1.jpg

Watervallen Molina

Bij Molina, in de buurt van de A22 bij Bardolino en Garda, ligt Parco delle Cascate di Molina. In het natuurpark liggen enkele prachtige watervallen en een prehistorische grot. Er zijn 3 verschillende wandelroutes door de bossen en valleien in het park. Leuk met kinderen!

Gardameer_parco-cascate-molina-1.jpg

De bergen in

In de heuvels en bergen in het achterland van Malcesine kun je met de auto of motor enkele prachtige tochten maken. Je komt dan door bergdorpjes als Albisano en San Zeno di Montagna, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op het Gardameer.

Bardolino en Lazise

Nog iets verder zuidelijk langs de oostoever van het Gardameer liggen de mooie en gezellige stadjes Bardolino en Lazise. Bardolino heeft een gezellig centrum met op de boulevard bij de haven de beroemde ijssalon Cristallo. Hier kan je ook het wijnmuseum en museum over olijfolie bezoeken. In Lazise kan je heerlijk door het oude stadscentrum slenteren of over de brede boulevard. Elke woensdagochtend is er een grote en gezellige de markt in Lazise.

Gardameer_Bardolino_(21).jpg

Gardaland en Canevaworld

Gardaland en Canevaworld zijn twee grote en populaire pretparken tussen Lazise en Peschiera del Garda. Gardaland is het grootste pretpark van Italië met duizelingwekkende achtbanen, darkrides en mooie shows. Canevaworld bestaat uit het waterpark Caneva Aquapark, met spectaculaire glijbanen en andere waterattracties, en Movieland, een amusementspark gebaseerd op beroemde films.

Gardameer_gardaland-1a.jpg