Peschiera del Garda

Peschiera del Garda is een levendig en druk bezocht stadje (10.000 inwoners) aan de zuidkant van het Gardameer. Het is een belangrijke haven- en vestingstad. Bij het stadje liggen enkele grote campings.

Gardameer_Peschiera_(23).jpg

Vesting

Peschiera ligt op een strategisch belangrijk punt, precies daar waar de Mincio uit het Gardameer stroomt. De Romeinen gebruikten deze rivier als verbinding met de Po en verder naar de Adriatische Zee. Nu vormt de Mincio de natuurlijke grens tussen Venetië en Lombardije.

De vijfhoekige vesting van wel 2,3 km lang werd in de 16e eeuw in opdracht van de Venetianen gebouwd door de beroemde bouwmeester Michele Sanmicheli. Het omsluit het prachtige centrum van het stadje. Ten tijde van Napoleon en later onder de Oostenrijkers werden de vestingen nog verder versterkt. De Venetiaanse verdedigingswerken in Peschiera del Garda staan sinds 2017 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Gardameer_Peschiera_(5).jpg

Peschiera del Garda speelde een belangrijke rol in de meeste militaire acties in Noord-Italië na 1400, vooral in de tijd van Napoleon. In de eerste Italiaanse onafhankelijkheidsoorlog werd de stad in 1848 ingenomen door Piemontese troepen ten koste van de Oostenrijkers.

Peschiera heeft een gezellig centrum met pleintjes, terrasjes, romantische doorkijkjes, veel bloemen, winkeltjes en restaurants. Bij de haven is altijd wat te zien en de Canale, een zijarm van de Mincio, is erg mooi. Bezienswaardig zijn ook de muren en opgravingen uit de Romeinse tijd.

Bekijk ook onze tips voor leuke uitstapjes bij Peschiera del Garda.

Gardameer_Peschiera_(25).JPG

Niet ver van het plaatsje liggen de attractieparken Gardaland (op 3 km) en waterpark Cavour.
Ook de prachtige tuinen van Parco Giardino Sigurta in Valeggio sul Mincio zijn een bezoek zeker waard!

Breng vanuit Peschiera del Garda zeker een bezoek aan het prachtige plaatsje Borghetto sul Mincio! Je kunt daar ook met de fiets naar toe vanuit Peschiera, over een mooie route langs de rivier de Minco. Lees meer over Borghetto bij de Bezienswaardigheden van het Gardameer.

Gardameer_Peschiera_(15).jpg

Bezienswaardigheden Peschiera del Garda:

  • Madonna del Frassino: bedevaartskerk, 3 km ten zuidwesten van Peschiera
  • Parochiekerk San Martino
  • Scalegeri-kasteel
  • Opgravingen Romeinse tijd

Markt
Iedere maandagochtend tot 13 uur in de buurt van de Piazzale Betteloni.

Gardameer_Peschiera_(61).JPG
Gardameer_Peschiera_(49).JPG
Gardameer_Peschiera_(55).JPG