Camping Altomincio Family Park bij Valeggio sul Mincio

Wat vroeger een waterpark met kleine camping was, is in 2009 omgebouwd tot een prachtige camping. Altomincio Family Park in Valeggio sul Mincio heeft mooie zwembaden, spectaculaire glijbanen, een wildwaterbaan en een prachtige lagune.  

Ook aan de jongste kampeerders is gedacht; er is een mooi kinderbad, een kinderbar, de stoelen in het restaurant zijn aangepast op kinderen en er is zelfs speciaal kindersanitair. Ouders genieten van de zon op een ligbed rondom het zwembad van camping Altomincio. Rustig baantjes trekken kan ook, in het andere bad.

Gardameer_altomincio-1a.jpg

Sport en animatie

Sportieve personen komen op camping Altomincio goed aan hun trekken, want er zijn uitgebreide sportvoorzieningen. Een wedstrijdje kan dan ook niet uitblijven! Verder is er een disco, film, beachvolleybal, tafeltennis, minigolf, speelautomaten en poolbiljart. Voor kinderen en tieners wordt er veel georganiseerd op camping Altomincio. Het enthousiaste animatieteam doet er alles aan om het hen naar de zin te maken, maar ook voor volwassenen staat er zo nu en dan een leuke activiteit gepland. Voor de kleintjes is er elke avond een minidisco. Kinderen hebben verder urenlang plezier in de grote speeltuin van camping Altomincio, maar ook in de vele speeltuintjes verdeeld over de camping.

Het sanitair van Altomincio family Park is netjes en er is speciaal kindersanitair. Op de camping kun je van alles eten: eenvoudig of luxe, van typisch Italiaans tot take away. In het centrum van de camping vind je een restaurant/pizzeria met gezellig overdekt terras.

Gardameer_altomincio-3a.jpg

Omgeving

Rivier de Altomincio, waarbij de camping gelegen is, is geschikt om te vissen. Werp die hengel maar uit! Liever iets actiever? Huur dan een fiets op de camping. Boodschappen haal je in de ruime supermarkt op de camping. Wil je  toch een keer van camping Altomincio af en meer van de omgeving zien, dan zijn er verschillende mogelijkheden. De nabijheid van het Gardameer (7 km) biedt diverse vormen van watersport en dagtripjes naar prachtige dorpen en steden met pittoreske vergezichten. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige dorpje Borghetto sul Mincio en Sirmione, de parel van het Gardameer, Verona (bekend van Romeo en Julia), de gezellige stadjes Peschiera del Garda en Desenzano del Garda.

Ook Milaan en Venetië zijn aanraders voor een dagtocht. Amusementsparken in de buurt van camping Altomincio zijn het zeer grote Gardaland en Canevaworld binnen een straal van 10 kilometer. Leuk voor het hele gezin. Dat is nog eens lekker kamperen in Italië!

Altomincio Family Park
Località Torrente Valle, 10, Valeggio Sul Mincio

Gardameer_altomincio-2a.jpg