Venetië – zeven wandelingen

‘Over Venetië is al zo veel in druk verschenen dat ik in mijn beschrijving niet breedvoerig wil zijn’, schreef Goethe al in 1786 in zijn ‘Italiaanse Reis’. Waarom hebben we dan toch weer een boek aan die inmiddels onafzienbare berg toegevoegd?

Omdat je als toerist, overdonderd door alle pracht en praal van de stad der dogen, vaak alleen de buitenkant ziet van de doorluchtige Republiek, ‘La Serenissima’. Als toerist vergaap je je in Venetië aan de palazzo’s, de kerken, de gondels, de kanalen en de Piazza San Marco. Overweldigd door al dat moois vergeet je wel eens dat Venetië geen Madurodam op ware grootte is, maar een stad vol mensen van vlees en bloed. Met talloze verhalen, vol spanning en romantiek.

In dit rijk geïllustreerde boek word je aan de hand van zeven aaneengesloten stadswandelingen door de ‘sestieres’ (de wijken) van Venetië een kijkje gegund in wat er zich allemaal achter die monumentale gevels heeft afgespeeld. En dan gaat er ineens een heel nieuwe wereld voor je open. Verrassend Venetië!

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie, maar reisde als wielerjournalist door de wereld. Hij verloor zijn hart in Italië, waarover hij als freelancer schrijft. Hij schreef o.a. ook een boek over het Gardameer, Lago di Garda – een meer vol verhalen, en eerder over Venetië in Verrassend Venetië, en over de streek Veneto.

Venetië – Zeven wandelingen door de verzonken stad
Evert de Rooij
Passepartout Reizen
ISBN 9789493259126
€22,50