[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version=”3.15″ body_font_size_tablet=”51″ body_line_height_tablet=”2″ separator_font_size_tablet=”51″ separator_line_height_tablet=”2″ link_font_size_tablet=”51″ link_line_height_tablet=”2″ linkhover_font_size_tablet=”51″ linkhover_line_height_tablet=”2″ saved_tabs=”all” global_module=”13640″ custom_margin=”0px|0px|0px|0px” show_final_breadcrumb=”off” /]

Meer vol verhalen

Een verblijf bij het Gardameer wordt nog veel leuker als je ook de verhalen kent die het meer in petto heeft, want er heeft zich bij het Gardameer nogal wat afgespeeld. Auteur Evert de Rooij vertelt in het boek ‘Lago di Garda, een meer vol verhalen’ over een aantal spannende en leuke gebeurtenissen uit de historie van het Gardameer.

Gardameer_Lago-di-Garda.jpg

De vele kastelen rond het Gardameer vertellen een verhaal van wisselende heersers, oorlogen en geweld. Tussen Desenzano en Rivoli raakten twee Napoleons heftig slaags met de Oostenrijkers. Door de Slag bij Solferino werd hier het Rode Kruis geboren. En in Salò mocht Benito Mussolini van zijn Duitse vrienden tijdens de laatste oorlogsjaren een operettestaatje leiden. Al die historische gebeurtenissen lieten hun sporen na in het landschap bij het Gardameer.

Uiteraard besteedt het boek ook aandacht aan de bezienswaardigheden bij het Gardameer, aan stadjes als Sirmione, Lazise en Malcesine. Ook is er de nodige aandacht voor de gastronomische genoegens bij het meer.

Schrijver Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie in Amsterdam, maar besloot om als wielerjournalist de wereld over te reizen. Zijn hart verloor hij in Italië, waarover hij als freelancer het liefste schrijft. Van zijn hand in 2017 ook het reisboek Verrassend Venetië verschenen.

Lago di Garda – een meer vol verhalen
Evert de Rooij
edicola cultuur, 2014
ISBN 9789491172557
€ 19,95