Kamperen bij het Gardameer

Rondom het Gardameer, omgeven door magnolia’s en cipressen, kun je uitstekend kamperen. Langs de oevers van het diepblauwe meer verrijzen in het noorden hoge bergtoppen die overgaan in zuidelijke heuvels, beplant met bardolinodruiven. Vanuit je tent, caravan of camper geniet je optimaal van het buitenleven − of je je nu bevindt tussen de Monte Baldo-pieken aan de noordoostelijke oevers, de meer zuidelijk gelegen olijfboomgaarden of de citroenkwekerijen aan de westelijke citroen-riviera!

Met tent, caravan of camper genieten van het Gardameer

Er zijn talloze campings aan het meer en omdat het in noord-Italië ligt, ben je er met de auto in 10 à 11 uur rijden. Vliegen (Verona, Brescia, Bergamo) is ook mogelijk, want veel campings aan het meer verhuren stacaravans of bungalowtenten. Het Gardameer biedt elke kampeerder wat wils en bij de keuze voor een camping dien je je af te vragen wat je er aan hoopt te treffen.

Gardameer_camping-san-vito-gardameer.jpg

Wil je een kindvriendelijke strandvakantie, dan zijn campings aan de Riviera degli Olivi een optie: hier vind je ‘alles erop en eraan-campings’ met strandbad, zwembad, kinderanimatie en nabijgelegen pretparken. Rust en natuur vind je daarentegen bij ‘groene campings’ aan de bergachtige noordelijke oevers, waar zeilers bij Riva del Garda hun boot optuigen en wandelaars rondom Arco de omgeving afstruinen. Zoek je vertier, boek dan een camping bij een schilderachtig havenplaatsje, in Bardolino en Lazise kun je bijvoorbeeld elke avond van de lokale wijn genieten.

Vanuit de camping naar Julia’s balkon

Veel campings bevinden zich in de buurt van enkele Italiaanse sfeervolle of hotspots: slenter een dagje door Sirmione of Peschiera of rij op een bewolkte dag naar de Duomo van Milaan, de Venetiaanse kanalen of Julia’s balkon in Verona. En ’s avonds terug op de camping geniet je in de buitenlucht nog na van het echte Italiaanse ‘dolce vita-gevoel’!