Campings bij Riva del Garda bij het Gardameer

Bij Riva del Garda zijn de omstandigheden ideaal voor surfen en zeilen op het Gardameer. In de bergachtige omgeving komen mountainbikers, wandelaars en klimmers aan hun trekken. Liefhebbers van deze activiteiten kunnen kiezen uit enkele leuke campings bij Riva del Garda en Torbole-Nago. 

Riva del Garda ligt in het uiterste noorden van het Gardameer, en is met ruim 16.000 inwoners de op een na grootste stad aan het meer. De stad strekt zich uit langs de kust van het Gardameer en wordt omringd door imposante bergen: de Monte Baldo (2218 mtr) in het oosten en de Monte Rochetta (1575 mtr) in het westen. Dankzij de gunstige ligging heeft de stad een grote haven voor de scheepvaart op het Gardameer, en enkele kleinere havens voor de zeilers en kleine motorbootjes.

Meer over Riva del Garda en haar bezienswaardigheden lees je in dit artikel.

Campings bij Riva del Garda bij het Gardameer 1

Campings bij Riva del Garda aan het Gardameer:

Camping Brione ****
Rustige viersterren-camping in een mooie, eeuwenoude olijfboomgaard, ongeveer 300 meter van het strand van Riva del Garda en direct bij de ingang van het fietspad dat leidt naar Torbole. Groot zwembad met ligweide, midgetgolf, speeltuin, winkel en bar.

Bij Torbole zijn de omstandigheden ideaal voor windsurfen en kitesurfen. In de bergen kun je wandelen, mountainbiken, klimmen en canyoning.

Camping Brione
Via Brione 32, Riva del Garda

Campings bij Riva del Garda bij het Gardameer 2

Camping Bavaria
Kleine (75 staanplaatsen), gezellige camping vlakbij het centrum van Riva del Garda. Ideaal voor surfers en zeilers. De camping heeft een eigen surf- en zeilschool! Haven voor pleziervaart op 150 meter. Kano, zwemmen, vissen, het Gardameer biedt zoveel dat je keuzes moet maken. Prima pizzeria met versgemaakte produkten.

Camping Bavaria
Viale Rovereto, Riva del Garda

Campings bij Riva del Garda bij het Gardameer 3

Camping al Lago
Kleine (65 staanplaatsen), sportieve camping en hotel direct aan het Gardameer. Eigen surf- en zeilschool. Gezellige kantine en dichtbij het centrum van Riva del Garda. Omgeving is ideaal voor mountainbikers.

Camping al Lago
Viale Rovereto 112, Riva del Garda