Campings bij Brenzone aan het Gardameer

In Brenzone zijn de campings vaak klein en eenvoudig. Vooral gericht op de liefhebbers van watersport op het Gardameer (windsurfen, kitesurfen, zeilen, duiken) of van activiteiten op de Monte Baldo (wandelen, mountainbiken, paragliding).
Brenzone is ontstaan uit de samenvoeging van een aantal kleine dorpjes tussen Garda en Malcesine. De dorpjes van Brenzone liggen geplakt tegen de hellingen van de Monte Baldo. In de kronkelige, kleine straatjes lijkt de tijd stil te blijven staan. Vooral een bezoek aan de steegjes van Castello di Brenzone is de moeite waard, vanwege het fantastische uitzicht op het meer.

Meer over Brenzone en haar bezienswaardigheden lees je in dit artikel.

Gardameer_gardameer-camping_san_zeno.jpg

Campings bij Brenzone aan het Gardameer:

Camping San Zeno **
Moderne, rustige camping met 110 staanplaatsen in een oude olijfboomgaard in Castelletto di Brenzone. Uit de olijven wordt een heerlijk olijfolie gewonnen die te koop is in de campingwinkel.

Camping San Zeno is al 50 jaar een familiebedrijf. Groot strand geschikt voor zonnen, zwemmen, surfen en zeilen. Mogelijkheid voor lessen voor beginners en gevorderden bij zeilschool Circolo Nautico Brenzone dichtbij. Winkel en bar. Huisdieren toegestaan.

Aan het pittoreske haventje van Castelletto di Brenzone zijn enkele prima restaurantjes waar je kunt genieten van de Italiaanse keuken, maar ook van lokale specialiteiten uit het gebied rond het Gardameer. Op korte afstand van de camping ligt Malcesine met zijn oude stadskern en zijn wirwar van steegjes rond het kasteel.

Camping San Zeno
Via Vespucci 97, Castelletto di Brenzone

Gardameer_camping-aquacamp-brenzone.jpg

Camping Primavera **
Rustige, mooie camping met 75 staanplaatsen tussen de olijfbomen met prachtig uitzicht op het Gardameer. Eigen strand. Prima lokatie voor surfers en zeilers. Winkel, speeltoestellen, bar-restaurant met terras. Appartementen en vakantiehuizen te huur.

Camping Primavera
Via Benaco 5, Brenzone

Camping Aquacamp (voorheen camping Lucia)
Rustige, eenvoudige camping met 44 staanplaatsen, bungalows en stacarvans in Porto Di Brenzone. Prima uitvalsbasis voor de fanatieke mountainbikers. De omgeving leent zich voor lange en korte, moeilijke en gemakkelijke tochten. Bikers kunnen via de camping fietsen huren bij een vlakbij gelegen fietsbedrijf. Via een tunneltje bereik je het strand aan het Gardameer. Zeilschool Acquafresca leert je de beginselen van de watersport.

Camping Aquacamp
Via del Dosso 1, Brenzone

Camping Monja
Eenvoudige, gezellige camping met 51 staanplaatsen in een grote, oude olijfboomgaard. Mooie plek voor een ontspannen vakantie en ook voor een sportief publiek. Tunneltje naar het eigen strand. Winkeltje en bar. Sportcentrum Acquafresca met cursussen zeilen, kitesurfen en duiken ligt naast de camping. Ook is er een tennisschool in de buurt. Restaurants en pizzeria’s in de plaatsjes dichtbij. Bungalows te huur.

Camping Monja
Via IV Novembre 10, Brenzone

Camping Baldo
Kleine (26 staanplaatsen), eenvoudige camping aan het Gardameer. Winkeltje en bar. Huisdieren toegestaan.

Camping Baldo
Via Benaco 10, Brenzone

Camping Le Major 
Terrassencamping met 87 staanplaatsen tussen eeuwenoude olijfbomen, op 200 meter van het strand aan het Gardameer. Op het terrein runt een echte Italiaanse familie de winkel en de bar, het sanitair is schoon en goed onderhouden. Dichtbij Castelletto waar je aan de haven enkele leuke restaurantjes vindt, en niet ver van een zeilschool waar je ook terecht kunt voor lessen in kitesurfen en windsurfen.

Camping Le Major
Via Croce 10, Brenzone

Camping Antonio
Gezellig, kleine (22 staanplaatsen) camping aan het Gardameer. Eten en drinken en de prachtige omgeving zijn zoals we in Italie gewend zijn: lekker en mooi. Toegankelijk voor gehandicapten (met voorzieningen) en voor huisdieren.

Camping Antonio
Via Gardesana 58, Brenzone

Camping Denis
Kleine camping (41 staanplaatsen) in Brenzone aan het Gardameer. Restaurant-bar, huisdieren toegestaan. Typisch Italiaanse camping. Kampeerders die houden van Italie en haar gewoontes zullen zich direct thuis voelen: losjes en relaxed, en op gezette tijden (rond de lunch en diner) hectisch maar sfeervol.

Camping Denis
Via Lavesino 16, Brenzone

Camping Isola Trimelone
Camping met camperservice, winkel, bar en restaurant. Markt met streekprodukten wordt gehouden naast de camping. Bergsport en watersport komen hier bij elkaar en ademen dezelfde gezonde lucht in. Geen luxe maar goede basis-voorzieningen en schoon.

Camping Isola Trimelone
Via de Loc 1, Brenzone

Camping di Transito Punto Verde
Trekkerscamping voor de actieve toerist. Zoals de naam verraadt: gelegen op een groen punt bij Brenzone. Eenvoudige, goede voorzieningen zoals een winkeltje en een bar. Vlakbij liggen supermarkten en restaurants (loopafstand) en het Gardameer voor watersport.

Camping di Transito Punto Verde
Via de Loc 3, Brenzone

Agricamping Paradiso
Rustige, kleine camping bij Castelletto di Brenzone met een prachtig uitzicht op het Gardameer. In 2006 gerenoveerd. Slechts 3 minuten lopen naar het strand. Bar/restaurant dat vooral producten en gerechten uit de streek verkoopt.

Agricamping Paradiso
Via Pasola 28, Brenzone

Bekijk het aanbod van campings en boek een camping aan het Gardameer bij Gustocamp, Suncamp, of Selectcamp.