Brenzone

Brenzone (2500 inwoners) is ontstaan uit de samenvoeging van een aantal kleine dorpjes tussen Garda en Malcesine. Aan het Gardameer liggen Castelletto, Magugnano (met het gemeentehuis), Porto Brenzone en Assenza. Castelletto heeft een kleine haven, voor Assenza ligt een klein, romantisch eilandje.

Gardameer_brenzone-gardameer-2.JPG

De andere dorpjes van Brenzone liggen geplakt tegen de hellingen van de Monte Baldo. In de kronkelige, kleine straatjes lijkt de tijd stil te blijven staan. Vooral een bezoek aan de steegjes van Castello di Brenzone is de moeite waard, vanwege het fantastische uitzicht op het meer.

Brenzone 1

Bezienswaardig zijn de middeleeuwse kerken die in de verschillende dorpen van Brenzone liggen. Zoals San Zeno in Castelletto, San Nicola in Assenza en de parochiekerk San Giovani Batista in Magugnano.

Wil je het hogerop zoeken dan is het mogelijk om vanuit Magugnana en Assenza door een fascinerend ruig rotslandschap de Monte Baldo op te rijden. Het is een schitterende tocht, waarvoor echter wel een grote ervaring in het rijden over smalle en steile weggetjes vereist is! Vanuit Padra en Costabella gaan er stoeltjesliften naar de Monte Baldo, maar die zijn vooral bedoeld voor de wintersport.

Brenzone 2

Markt: Iedere dinsdag in Castelletto. Antiekmarkt elke vrijdagavond in juli en augustus in Magugnano.

Gardameer_brenzone-gardameer-3.JPG
Gardameer_brenzone-gardameer_-1.JPG
Gardameer_brenzone-gardameer.JPG