Agenda December

Kerst speelt bij het Gardameer een grote rol in de maand december. Met kerstmarkten in verschillende stadjes, onder andere Riva del Garda, Malcesine, Garda, Torri del Benaco, Arco en Verona. Oud en nieuw wordt gevierd met vuurwerk tijdens de jaarwisseling in verschillende plaatsen rond het Gardameer. In onze Agenda vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen in december bij het Gardameer. 

Markt

Elke dag van de week kun je bij het Gardameer een van de vele gezellige markten bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Gardameer!

peschiera-del-garda-markt

Evenementen & Festivals

Kerstmarkten
December is de tijd van de kerstmarkten bij het Gardameer. Ze beginnen meestal eind november of begin december en gaan door tot het eerste weekend in het nieuwe jaar. De grootste vind je in Riva del Garda (Ar-Riva il Natale), Garda (Natale tra gli Olive), Malcesine (Natale e Malcesine), Bardolino, Arco, Bussolengo en Verona. De middeleeuwse dorpjes Canale di Tenno en Rango bij Arco zijn ook helemaal in kerstsfeer. In het dorpje Bolognano kun je door mooi verlichte straten en steegjes 50 verschillende kerststallen bezoeken. In Verona is er een grote tentoonstelling van kerststallen in de gewelven van de beroemde Arena van Verona.

Een volledig overzicht van de kerstmarkten bij het Gardameer vind je in dit artikel.

Huis van de Kerstman
Riva del Garda herbergt in december het Huis van de Kerstman en het centrum van de stad is van eind november tot 6 januari in kerstsfeer. Malcesine heeft in de Scaligero-burcht het Kasteel van de Kerstman.

IJsbanen
IJsbanen zijn vanaf eind november tot begin januari te vinden in Bardolino (Lungolago Lenotti), Garda (Piazza Catullo), Malcesine, Peschiera del Garda (Piazzale Betteloni), Moniga del Garda (Piazza San Martino), Salò (Piazza della Vittoria), Sirmione (Piazza Carducci) en Riva del Garda.

kersdtmarkt-gardameer