Canyoning en raften

Canyoning is een sport waarbij je gekleed in een neopreen pak (wetsuit), canyoninggordel en helm de loop van een rivier door een diepe kloof (canyon) volgt, door middel van een combinatie van wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen. In de bergen rond het Gardameer zijn er diverse gebieden waar je deze sport kan beoefenen, van beginner tot prof.

Gardameer_sport-Canyoning-k.jpg

Canyoning

Stel jezelf voor glijdend, lopend en springend door het water in een stuk ongerepte natuur. Spring in de diepte in een kristalheldere poel, maak sprongen van tussen de 3 en 15(!) meter om even later weer op te duiken en verder te zwemmen. Bij watervallen abseilend tientallen meters naar beneden, waar kolkend en stromend water op je wacht om je mee te nemen op natuurlijke glijbanen tussen woest uitgesleten rotswanden…

Klinkt spannend? Ervaren instructeurs leren je de basistechnieken voor het abseilen en andere trucs die het leven in de canyon makkelijker maken, zoals springen, lopen en glijden.

TIP: Boek een spectaculaire canyoning-tour bij Mountainlive!

Gardameer_sport-Canyoning-k2.jpg

Raften

Ook raften is mogelijk in de rivieren en beken in de bergen en dalen bij het Gardameer. Met een raft ga je door het wilde water van een rivier. Een van de specialisten in de omgeving van het Gardameer is Rafting Center Val di Sole. Dit sportcentrum ligt in Dimaro in het natuurgebied Val di Sole op een uur rijden van Riva del Garda. Hier kun je terecht voor spectaculaire activiteiten als rafting, hydrospeed en kayakken in de (wilde) rivier Noce die door het dal loopt, en ook voor canyoning.

In de Val di Sole kan geraft worden vanaf de derde tot de vijfde categorie (het maximum). De Noce-rivier vertegenwoordigt de eredivisie van het raften en staat bekend als de op acht na mooiste rivier ter wereld om te raften en de eerste in Italië! De plaatselijke begeleiders en de scholen leveren de uitrusting en kennis die nodig is om de kracht van de stromingen te kunnen trotseren. Ook het water van de bergstroom Avisio, die ontstaat uit de gletsjer van Marmolada, biedt uitstekende mogelijkheden om te raften.

Canyoning en rafting in de buurt van het Gardameer: