Ga mee met een canyoning-tour!

Canyoning wordt steeds populairder als outdoorsport. Ook in de bergen ten noorden van het Gardameer kun je deze spectaculaire bergsport beoefenen, met abseilen, zwemmen, springen en glijden via door het water uitgeslepen glijbanen in de rotsen. Mountainlive is een van de organisaties die canyoning-tours aanbiedt in het prachtige gebied bij het Idromeer, zo’n 30 kilometer van Riva del Garda. 

Ga mee met een canyoning-tour! 1

 

Boeken en reserveren

Het gebied waar de tours gehouden worden valt onder het Unesco erfgoed. Alleen de omgeving al waar je je in bevindt tijdens een canyoning-tocht is een hele belevenis, dus kijk ook goed om je heen! Meer informatie en reserveren kan via de Nederlandse Marije Sinnema (Mary Mountainlive). Via een mail (kan in het Nederlands) naar lagodidro@mountainlive.org.

Korting voor Gardafriends!
Voor Gardafriends is er ook dit jaar weer een leuke korting! Geef bij het boeken de code ‘Mary Gardafriends’ door en je krijgt bij de Palvico en Rio Nero Tour 5 euro korting per persoon. Belangrijk is wel dat je boekt via Mary Mountainlive, anders geldt de korting niet. Boeken bij Mary Mountainlive kan via een mail (kan in het Nederlands) naar lagodidro@mountainlive.org of telefonisch via +39 342 753 1691.

Ga mee met een canyoning-tour! 2

Marije biedt verschillende canyoning-tochten aan:

Palvico Tour

De Palvico Tour is de meest gekozen tour en voor velen ook de mooiste. Hij is geschikt voor iedereen vanaf 130 cm. Kinderen moeten echter wel van een uitdaging houden en niet bang aangelegd zijn. Deze tocht is heel veelzijdig. Leuke sprongen van verschillende hoogtes, twee natuurlijke glijbanen, abseilen, zwemmen in kristalhelder water en dit alles in de prachtige omgeving van de Palvico-kloof en de Ledro-vallei. En als afsluiter de waterval waar je 58 meter gaat abseilen!

Belangrijk om te weten is dat geen enkele sprong verplicht is. Vind je het net iets te hoog? Geen probleem. De berggidsen laten je door middel van touwen naar beneden abseilen. De Palvico tour is elke dag om 08.30, 12.00 en 15.00 uur en duurt ongeveer 3 uur, inclusief omkleden en een korte transfer.
Prijs: € 75,00 

Ga mee met een canyoning-tour! 3

Rio Nero Tour

Rio Nero ligt een stukje hoger dan de Palvico. Ook deze tocht duurt ongeveer 3 uur, inclusief omkleden en korte transfer. Deze tocht wordt aanbevolen als opvolger van de Palvico. Bij deze canyoning-tocht moet er ongeveer 20 minuten gelopen worden om bij de canyoning te komen. Ook deze tour gaat door het mooie Unesco erfgoedgebied, waarbij je in een prachtige kloof en door kristalhelder water afdaalt naar de vallei. Ideaal voor liefhebbers van duiken! Minimale lengte voor deelnemers is 135 centimeter.
Prijs: € 75,00.

Ga mee met een canyoning-tour! 4

Jungle Canyoning

De Jungle Canyoning duurt ongeveer 2 uur, inclusief omkleden en korte transfer. Deze tocht is ideaal voor groot en klein. Voor de avonturiers die nog te klein zijn voor het echte werk maar wel van een uitdaging houden. Of voor diegene die het echte werk nog net iets te heftig vinden maar wel graag een keer een canyoningtocht willen meemaken, en wie weet na deze ervaring de stap naar de Palvico durven te zetten. In de Jungle Canyoning is genoeg vertier te beleven. De minimumleeftijd voor deze tocht is 7 jaar.
Prijs: € 45,00. 

Ga mee met een canyoning-tour! 5

Materiaal

Al het benodigde technische materiaal wordt door Mountainlive geleverd. Denk aan neopreen pak, wetsocks, zwemvest, helm en harnas. Berg- of trekkingschoenen en zwemkleding dienen zelf meegebracht te worden. En uiteraard handdoek en shampoo voor het douchen nadien. Mocht je geen juiste schoenen hebben dan kunnen deze gehuurd worden voor 10 euro per paar (originele Canyoning schoenen). Heb je een GoPro, neem die dan mee, deze kun je op je helm plaatsen. Er kunnen ook GoPro’s gehuurd worden bij het centrum.

Alle tours worden begeleid door erkende en gecertificeerde berggidsen. Gaat de rest van de familie op avontuur, blijf dan niet thuis, maar ga gezellig mee. Neem een boek mee en ga bij de waterval heerlijk in alle rust genieten. De allerkleinsten kunnen hier spelen en uiteindelijk zie je de canyoneers uit de waterval naar beneden komen abseilen!

Ga mee met een canyoning-tour! 6

Canyoningcentrum

Tijdens alle tochten worden er foto’s gemaakt die via een Wetransfer file gratis toe worden gezonden. Het centrum van Mountainlive bevindt zich in Storo, 30 kilometer van Riva del Garda en 45 kilometer van Salò. Het centrum beschikt over warme douches en ruime kleedruimtes. Parkeergelegenheid is geen enkel probleem. Voor kostbare bezittingen zijn er kluisjes beschikbaar.

De tochten zijn inclusief:
* Berggids
* Begeleiding
* Uitrusting
* Verzekering
* Foto’s
* Transfer naar het begin van de canyoning
* Gebruik faciliteiten van het centrum

Meer informatie en reserveren via de Nederlandse Marije Sinnema (Mary Mountainlive).
Email: lagodidro@mountainlive.org of telefoon: +39 342 753 1691.

Ga mee met een canyoning-tour! 7