Wat kun je doen aan het Gardameer?

Het Gardameer is een prachtige vakantieplek voor jong en oud. Het is onder Nederlandse en Belgische kampeerders een bekende kampeer-regio met veel leuke campings, veel natuur, een prachtige ligging en vele activiteiten in en rond het Gardameer.

Vanaf de vele mooie en luxe campings aan het Gardameer zijn er genoeg leuke uitstapjes te maken of activiteiten te ondernemen. Er is zoveel te zien en te beleven bij het grootste meer van Italië! In dit artikel enkele tips.

De leukste plaatsen aan het Gardameer

Bardolino is al jaren een bekende bestemming voor Nederlandse vakantiegangers. Bardolino is een prachtig wijnstadje en heeft het allemaal: van een gezellige ochtendmarkt tot een gezellige ‘aperitivo’ in de namiddag en aansluitend een heerlijk Italiaans diner.

Voor een prachtig uitzicht, ga je naar Malcésine. Hier kun je namelijk de gondel pakken naar de Monte Baldo, een bergketen waar je van het prachtige uitzicht kunt genieten. Wie gek is op Limoncello, de beroemde Italiaanse citroenlikeur, gaat natuurlijk naar het stadje Limone sul Garda. Een mooi stadje met citroenboomgaarden.

Strandjes aan het Gardameer

Wie aan het Gardameer denkt, denkt natuurlijk aan strand. Het Gardameer is een drukke vakantiebestemming, maar je kunt nog steeds mooie, rustige plekjes vinden, als je maar goed zoekt! Bezoek vooral eens Bogliaco of Cassone. Houd je van surfen? Campione del Garda heeft een geweldig surfstrandje. Een rustig dagje zwemmen met je gezin? Ga dan naar het strand van Parco Baia delle Sirene op het schiereiland Punta San Vigilio, waar verschillende activiteiten worden georganiseerd voor kinderen en gezinnen.

Eten aan het Gardameer

Eten en Italie: een perfecte combinatie. Vis eten doe je in Peschiera del Garda, waar je struikelt over de visrestaurants. Ben je in Limone sul Garda? In de haven vind je restaurant Monte Baldo, waar je eet met een prachtig uitzicht op de berg aan de overkant Bij Bar Gimmy in Limone eet je de heerlijkste pizza’s. Als dessert eet je de heerlijkste ijsjes bij Gelateria Flora, op het plein onder de toren van Riva del Garda.

Markt

Naar de markt is een populaire vakantie-bezigheid voor veel toeristen. Rond het Gardameer zijn de meeste markten in de ochtend en afgelopen tegen een uur. In Bardolino en Toscolano is de markt op donderdag, in Garda is er een markt op vrijdag.

Op deze markten is er een groot assortiment: van heerlijke wijn en kaas tot aardewerk en modeaccessoires. Natuurlijk kunnen ook de antiekmarkten niet ontbreken. Elke derde zondag van de maand vind je in Bardolino en Lonato del Garda een grote antiekmarkt. In Arco en Verona zijn er iedere derde zaterdag van de maand mooie antiekmarkten. In de zomermaanden vind je ook avondmarkten rond het Gardameer. Op de woensdagavonden zijn er markten in Garda, Toscolane en Torri del Benaco.

Leuke activiteiten rond het Gardameer

Rond het Gardameer kun je verschillende leuke activiteiten ondernemen. Een bekende is Gardaland, een pretpark, geschikt voor alle leeftijden. Ook is het Gardameer en haar omgeving zeker geschikt om met de auto te verkennen. Maak een prachtige tocht langs bergdorpjes en vergeet Biaza niet, waar je van een prachtig uitzicht op het water kunt genieten.

Ook boottochtjes zijn erg leuk om te doen voor de hele familie. Navigazione Lago di Garda heeft verschillende veerdiensten, soms zelfs ook ’s nachts! Wil je wat meer spanning? Bij Canyon Adventures of Mountainlive ben je aan het goede adres. Mooie winkels vind je bij Il Leone, een shoppingparadijs bij Desenzano del Garda, vol met winkels met design en grote merken.