Met een Vespa rond het Gardameer

MotoRagazzi organiseert tours met Vespa-scooters rond het Gardameer en in de omgeving van Verona. De gidsen van MotoRagazzi garanderen een bijzondere en onvergetelijke dag, waarbij je kunt genieten van prachtige landschappen en uitzichten en proeven van het echte Italiaanse leven.  Proeverijen en lunch zijn inbegrepen in de prijs van de tour. Fans van onze Facebook-pagina Gardafriends krijgen korting bij het boeken van een tour!

Gardameer_motoragazzi-1.jpg

Motoragazzi biedt in 2019 acht verschillende tours aan, met een lengte tussen 50 en 150 kilometer. Je hebt keuze uit twee van de nieuwste Vespa scooter modellen: Vespa GTS 300 Super (22 pk) voor houders van een rijbewijs categorie A. Vespa Primavera 125 (11 pk) voor houders van een rijbewijs categorie A1 of B (auto).

De tours duren 4 tot 8 uur, waarbij je ongeveer de helft van de tijd op de scooter zit en voor de rest kunt genieten van de prachtige omgeving en van lokale producten en gerechten. Proeverijen en lunch zijn inbegrepen bij de tours! Evenals de perfect onderhouden scooters. benzinekosten en navigatiesysteem. De ervaren gidsen van MotoRagazzi rijden met de Vespa over wegen en langs plaatsen waar auto’s niet kunnen komen. Een schitterende ervaring!

TIP: reserveer een Vespa-tour van te voren online, dan weet je zeker dat de scooter klaar staat als jij bij het Gardameer bent! Kies eerst welke Vespa jij wil hebben cq mag rijden, dan verschijnen de tours. Let op: Gardafriends ontvangen korting op de prijs van een tour als je gebruik maakt van kortingscode: gardafriend .

Gardameer_motoragazzi-2.jpg

Je kunt er ook voor kiezen om met je groep zonder begeleider de route te rijden. Elke scooter wordt nl. geleverd met een navigatiesysteem en voorafopgeladen route en een iPhone met een elektronische reisgids.

Vertrekpunt

Motoragazzi heeft drie kantoren en vertrekpunten aan het Gardameer. De zuidelijke tours (‘Dag rond het Gardameer’ en ‘Smaken van Valpolicello’) vertrekken dagelijks bij B&B Relais des Roches in Sona, een plaatsje op zo’n 15 minuten van Garda en Verona. Hier kun je met de auto, bus of taxi naar toe. Parkeren is gratis. Of je boekt een transfer naar Sona vanaf het verkoopkantoor in Peschiera del Garda, bij Hotel Acquadolce aan de Lungolago Garibaldi 3. De noordelijke routes (‘Vier Meren’ en ‘Dag over Riva’) starten in Riva del Garda bij het kantoor aan de Viale Rovereto 3c.

Gardameer_motoragazzi-3.jpg

De Vespa-tours die je kunt maken met Motoragazzi in de omgeving van het Gardameer en Verona:

A Day over Garda – Dag rond het Gardameer.

Een tocht van 150 kilometer langs beide kanten van het Gardameer, waarbij je in totaal bijna 8 uur onderweg bent en zo’n 4 uur op de scooter zit. De route gaat niet langs de drukke kustweg langs het Gardameer, maar over prachtige rustige wegen in de bergen rond het meer. Je komt op plaatsen waar auto’s niet kunnen komen, je kunt hier selfies maken en genieten van een prachtig uitzicht op het meer, in plaatsen als Albisano en Pieve. Je rijdt door een mysterieuze canyon en met de veerboot maak je een oversteek van het Gardameer (en terug..). Je kunt heerlijke kaas en vlees proeven en kopen in de bergen bij Tremosine en échte lokale gerechten proeven tijdens de lunch in een authentiek restaurant.

Kosten 120 euro + ticket voor de veerboot
Vertrek dagelijks om 9.30 uur bij B&B Relais des Roches in Sona
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend

Gardameer_motoragazzi-4.jpg

Smaken van Valpolicella

De Valpolicella vallei bij Verona is wereldwijd beroemd dankzij haar gelijknamige wijnen Bij de Smaken van Valpolicella-tour maak je een unieke tocht van 100 kilometer door de bergen, heuvels en wijngaarden in de omgeving van Verona. De tocht duurt tussen de 6 en 8 uur. Je komt bij een punt met panoramisch uitzicht op Verona, rijdt langs een geheime bochtige weg naar de ‘bodem’ van een canyon en passeert een van ‘s werelds grootste natuurlijke stenen bruggen. Je bezoekt de schitterende tuin van Villa Arvedi. Tijdens de stops kun je genieten van lokale producten en gerechten. Ook een bezoek aan een oude olijfoliepers, een beroemde wijngaard van Valpolicella-wijnen en een proeverij van heerlijke vleeswaren horen bij de tour.

Kosten 120 euro
Vertrek dagelijks om 9.30 uur bij B&B Relais des Roches in Sona
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend 

Gardameer_motoragazzi-5.jpg

Vier Meren Tour

De Vier Meren Tour is een route van 130 kilometer en voert langs 4 meren: het Gardameer en de buurmeren Idro-, Ledro- en Valvestino Meer. Een prachtige route waarbij je op diverse punten kunt genieten van de mooiste uitzichten op deze meren. Je bezoekt een forellenkwekerij in de bergen en komt langs watervallen, een mysterieuze canyon, het fort van Rocca d’Anfo, Santuario Rio Secco en Pieve. Bij het Ledromuseum kun je het Paalwoningenmuseum bezoeken. De tour is inclusief een lunch met lokale gerechten in een authentiek restaurant in Treviso Bresciano.

Kosten 120 euro
Vertrek dagelijks om 9.00 uur bij het kantoor van Motoragazzi aan de Viale Rovereto 3c in Riva del Garda.
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend

Dag over Riva

Weinig bezoekers van Riva del Garda kennen de verborgen schatten in de omliggende bergen en bossen ten noorden van het Gardameer. De ‘Dag over Riva’- tour is dé kans om alles te ontdekken dat aan het oog van een gewone toerist, die met de auto of bus rijdt, voorbijgaat. Met deze Vespa scootertour van 90 kilometer kan je al deze geheime plekken bezoeken en plaatsen ontdekken die niet in reisgidsen vermeld staan ​​en delicatessen proeven die je niet snel zult vinden in een gewone winkel. De route voert langs het middeleeuwse dorpje Canale di Tenno, het azuurblauwe Lago di Tenno, het kasteel bij Lago di Toblino, een kunstgalerie in het bos en een mooi bos met kastanjebomen. Onderweg kom je langs proeverijen van kaas, olijfolie, wijn, grappa en andere regiobale lekkernijen. Een lunch bij een authentiek restaurant is inbegrepen.

Kosten: 120 euro
Vertrek dagelijks om 9.00 uur bij het kantoor van Motoragazzi aan de Viale Rovereto 3c in Riva del Garda.
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend

* Selfie Ride
De Selfie Ride is een korte tour (3 uur, 1,5 op de scooter) waarbij je met de Vespa een tocht maakt van zo’n  50 kilometer door de heuvels en de wijngebieden bij Bardolino, Custoza en Garganega. Je rijdt langs de Mincio-rivier naar het prachtige plaatsje Borghetto sul Mincio. Tijdens deze tocht krijg je de kans om, zoals de naam van de tour al zegt, een heleboel mooie selfies te maken in verschillende prachtige landschappen. Deze tour wordt zowel ‘s morgens als ‘s middag verreden.

Kosten 95 euro
Vertrek ochtendrit dagelijks om 10.00 uur bij B&B Relais des Roches in Sona (terug om 13.00 uur)
Vertrek middagrit dagelijks om 14.00 uur bij B&B Relais des Roches in Sona (terug om 17.00 uur)