Met een Vespa rond het Gardameer

MotoRagazzi organiseert tours met Vespa-scooters rond het Gardameer en in de omgeving van Verona. De gidsen van MotoRagazzi garanderen een bijzondere en onvergetelijke dag, waarbij je kunt genieten van prachtige landschappen en uitzichten en proeven van het echte Italiaanse leven.  Proeverijen en lunch zijn inbegrepen in de prijs van de tour. Fans van onze Facebook-pagina Gardafriends krijgen korting bij het boeken van een tour!

Gardameer_motoragazzi-1.jpg

Motoragazzi biedt in 2020 acht verschillende tours aan, met een lengte tussen 50 en 150 kilometer. Je hebt keuze uit twee van de nieuwste Vespa scooter modellen: Vespa GTS 300 Super (22 pk) voor houders van een rijbewijs categorie A. Of een Vespa Primavera 125 (11 pk) voor houders van een rijbewijs categorie A1 of B (auto).

De tours duren 4 tot 8 uur, waarbij je ongeveer de helft van de tijd op de scooter zit en voor de rest kunt genieten van de prachtige omgeving en van lokale producten en gerechten. Proeverijen en lunch zijn inbegrepen bij de tours! Evenals de perfect onderhouden scooters. benzinekosten en navigatiesysteem. De ervaren gidsen van MotoRagazzi rijden met de Vespa over wegen en langs plaatsen waar auto’s niet kunnen komen. Een schitterende ervaring! Je kunt de tour ook op eigen houtje maken (zonder gids) met behulp van een navigatie-app op je mobiel.

TIP: Reserveer een Vespa-tour van te voren online, dan weet je zeker dat de scooter klaar staat als jij bij het Gardameer bent! 

Let op: Gardafriends ontvangen 5% korting op de prijs van een tour als je gebruik maakt van kortingscode: gardafriend .

Gardameer_motoragazzi-2.jpg

Je kunt er ook voor kiezen om met je groep zonder begeleider de route te rijden. Elke scooter wordt geleverd met een navigatiesysteem en voorafopgeladen route en een iPhone met een elektronische reisgids.

Vertrekpunt

Motoragazzi heeft drie kantoren en vertrekpunten aan het Gardameer. De zuidelijke tours (‘Dag rond het Gardameer’, ‘Smaken van Valpolicello’, ‘Moto Baldo’, ‘Hills of Garda’ en de Selfie Ride) vertrekken dagelijks bij B&B Relais des Roches in Sona, een plaatsje op zo’n 15 minuten van Garda en Verona. Hier kun je met de auto, bus of taxi naar toe. Parkeren is gratis. Of je boekt een transfer naar Sona vanaf het verkoopkantoor in Peschiera del Garda, bij Hotel Acquadolce aan de Lungolago Garibaldi 3. De noordelijke routes (‘Vier Meren’, ‘Dag over Riva’, ‘Moto Baldo’, ‘Top of Garda’) starten in Riva del Garda bij het kantoor aan de Viale Rovereto 3c.

Gardameer_motoragazzi-3.jpg

De Vespa-tours die je kunt maken met Motoragazzi in de omgeving van het Gardameer en Verona:

A Day over Garda – Dag rond het Gardameer.

Een tocht van 150 kilometer langs beide kanten van het Gardameer, waarbij je in totaal bijna 8 uur onderweg bent en zo’n 4 uur op de scooter zit. De route gaat niet langs de drukke kustweg langs het Gardameer, maar over prachtige rustige wegen in de bergen rond het meer. Je komt op plaatsen waar auto’s niet kunnen komen, je kunt hier selfies maken en genieten van een prachtig uitzicht op het meer, in plaatsen als Albisano en Pieve. Je rijdt door een mysterieuze canyon en met de veerboot maak je een oversteek van het Gardameer (en terug..). Je kunt heerlijke kaas en vlees proeven en kopen in de bergen bij Tremosine en échte lokale gerechten proeven tijdens de lunch in een authentiek restaurant. Deze tour kan je ook op eigen houtje rijden (self-guided).

Kosten 110 euro + ticket voor de veerboot
Vertrek dagelijks om 9.30 uur bij B&B Relais des Roches in Sona
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend

Gardameer_motoragazzi-4.jpg

Smaken van Valpolicella

De Valpolicella vallei bij Verona is wereldwijd beroemd dankzij haar gelijknamige wijnen Bij de Smaken van Valpolicella-tour maak je een unieke tocht van 100 kilometer door de bergen, heuvels en wijngaarden in de omgeving van Verona. De tocht duurt tussen de 6 en 8 uur. Je komt bij een punt met panoramisch uitzicht op Verona, rijdt langs een geheime bochtige weg naar de ‘bodem’ van een canyon en passeert een van ’s werelds grootste natuurlijke stenen bruggen. Je bezoekt de schitterende tuin van Villa Arvedi. Tijdens de stops kun je genieten van lokale producten en gerechten. Ook een bezoek aan een oude olijfoliepers, een beroemde wijngaard van Valpolicella-wijnen en een proeverij van heerlijke vleeswaren horen bij de tour.

Kosten 190 euro
Vertrek dagelijks om 9.30 uur bij B&B Relais des Roches in Sona
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend 

Gardameer_motoragazzi-5.jpg

Vier Meren Tour

De Vier Meren Tour is een route van 130 kilometer en voert langs 4 meren in het noorden van Italië: het Gardameer en de buurmeren Idro-, Ledro- en Valvestino Meer. Een prachtige route waarbij je op diverse punten kunt genieten van de mooiste uitzichten op deze meren. Je bezoekt een forellenkwekerij in de bergen en komt langs watervallen, een mysterieuze canyon, het fort van Rocca d’Anfo, Santuario Rio Secco en Pieve. Bij het Ledromuseum kun je het Museum voor Paalwoningen bezoeken. De tour is inclusief een lunch met lokale gerechten in een authentiek restaurant in Treviso Bresciano. Deze tour kan je ook op eigen houtje rijden (self-guided).

Kosten 120 euro
Vertrek dagelijks om 9.00 uur bij het kantoor van Motoragazzi aan de Viale Rovereto 3c in Riva del Garda.
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend

Dag over Riva

Weinig bezoekers van Riva del Garda kennen de verborgen schatten in de omliggende bergen en bossen ten noorden van het Gardameer. De ‘Dag over Riva’- tour is dé kans om alles te ontdekken dat aan het oog van een gewone toerist, die met de auto of bus rijdt, voorbijgaat. Met deze Vespa scootertour van 70 kilometer kan je al deze geheime plekken bezoeken en plaatsen ontdekken die niet in reisgidsen vermeld staan ​​en delicatessen proeven die je niet snel zult vinden in een gewone winkel. De route voert langs het middeleeuwse dorpje Canale di Tenno, het azuurblauwe Lago di Tenno, het kasteel bij Lago di Toblino, een kunstgalerie in het bos en een mooi bos met kastanjebomen. Onderweg kom je langs proeverijen van kaas, olijfolie, wijn, grappa en andere regionale lekkernijen. Een lunch bij een authentiek restaurant is inbegrepen. Deze tour kan je ook op eigen houtje rijden (self-guided).

Kosten: 95 euro
Vertrek dagelijks om 9.00 uur bij het kantoor van Motoragazzi aan de Viale Rovereto 3c in Riva del Garda.
Vergeet niet bij het boeken de kortingscode (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend

Hills of Garda

De scootertour Hills of Garda is een ideale route voor beginnende scooterrijders. Een route van 80 kilometer door een landschap van pittoreske heuvels en wijngaarden ten zuiden van het Gardameer. Als je geen ervaren scooterrijder bent en de kronkels en bochten van de wegen en de beklimmingen langs het Gardameer je niet gemakkelijk lijken, dan is deze route een aanrader.

Het gebied ten zuiden van Garda wordt ook wel “Klein Toscane” genoemd, een benaming die voor zichzelf spreekt. De Morenische Heuvels zijn een klein paradijs: in de schilderachtige heuvels met wijn- en olijfboomgaarden liggen kleine dorpjes met eeuwenlange geschiedenis. Deze streek heeft het allemaal: prachtige landschappen, oude burchten en kastelen. Onderweg kan je genieten van proeverijen van lokale specialiteiten en wijnen. Deze tour kan je ook op eigen houtje rijden (self-guided).

Kosten: 110 euro
Vertrek dagelijks om 10.00 uur bij B&B Relais des Roches, Via Caliari 8 in Sona.
Vergeet niet bij het boeken de KORTINGSCODE (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend 

Moto Baldo

Een route voor ervaren scooterrijders die het leuk vinden om in de bergen te rijden over steile en bochtige wegen. De Moto Baldo-tour is een tocht van 130 kilometer door het gebergte van Monte Baldo. De beloning: geweldige uitzichten over het Gardameer, geheime bergweggetjes aan beide kanten van de Monte Baldo, een lunch in een berghut gemaakt door bergbewoners (montanari) en een klim naar een hoogte van 1500 meter. Deze tour kan je ook op eigen houtje rijden (self-guided).

Kosten: 120 euro
Vertrek dagelijks om 10.00 uur bij het kantoor van Motoragazzi aan de Viale Rovereto 32 in Riva del Garda.
Vergeet niet bij het boeken de KORTINGSCODE (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend 

Top of Garda

Top of Garda is een korte tour van 50 kilometer, waarbij je kennismaakt met de schitterende noordkant van het Gardameer. De tour van 3 à 4 uur begint in Riva del Garda en brengt je langs punten met een geweldig uitzicht op het Gardameer, langs de schilderachtige Strada del Forra en je kunt een stuk wandelen over het nieuwe spectaculaire fietspad bij Limone sul Garda, dat deels boven het meer ‘zweeft’. Onderweg kan je genieten van proeverijen van kaas en worst. Deze tour is self-guided (zonder gids) met een handige app.

Kosten: 95 euro
Vertrek dagelijks om 10.00 uur bij het kantoor van Motoragazzi aan de Viale Rovereto 32 in Riva del Garda.
Vergeet niet bij het boeken de KORTINGSCODE (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend

Selfie Ride

De Selfie Ride is een leuke en korte tour (50 km) om op een ontspannen manier kennis te maken met het rijden op een Vespa-scooter. Deze route is gemaakt voor diegenen die zoveel mogelijk ervaringen willen meepakken in een tour van slechts een halve dag. Je rijdt over wegen die door de heuvels en valleien slingeren waar de Custoza-, Garganega- en Bardolino-druiven worden verbouwd.

Je rijdt langs rivier de Mincio en brengt een bezoek aan prachtige dorpjes als Solferino en Borghetto sul Mincio. Er wordt ook gestopt voor een wijnproeverij en bij een boerderij waar je kan proeven van natuurlijk ijs en kaas. Onderweg zijn er leuke plekjes genoeg om een selfie te maken met je rode Vespa tegen de achtergrond van pittoreske Italiaanse landschappen. Deze tour is self-guided (zonder gids) met een handige app.

Kosten 95 euro
Vertrek ochtendrit dagelijks om 10.00 uur bij B&B Relais des Roches , Via Caliari 8 in Sona.
Vergeet niet bij het boeken de KORTINGSCODE (5%) voor Gardafriends te gebruiken: gardafriend