Dagtocht met een Vespa-scooter rond het Gardameer

Maak met een Vespa-scooter een tocht bij het Gardameer en geniet van prachtige uitzichten en heerlijk lokale gerechten en kom op plaatsen waar je met een auto niet kunt komen! Motoragazzi organiseert vanuit Peschiera del Garda en Sona tours met een lengte van 150 kilometer. waarbij je op beide oevers van het Gardameer komt (oversteek met veerboot) en dan niet op de drukke kustweg, maar over prachtige rustige wegen in de bergen rond het meer. Bovendien krijgen Gardafriends 5% korting op de scootertours van Motoragazzi!

TIP: reserveer een Vespa-tour van te voren online, dan weet je zeker dat de scooter klaar staat als jij bij het Gardameer bent. Bovendien ontvangen Gardafriends 5% korting op de prijs van een tour als je gebruik maakt van de kortingscode: gardafriend !

Dagtocht met een Vespa-scooter rond het Gardameer 1

Dagtocht Gardameer

Bij de scootertour ‘Dag rond het Gardameer’ rij je met een Vespa-scooter vanuit het vertrekpunt bij Sona naar Albisano, een dorpje in de heuvels bij Torri del Benaco. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht op Torri del Benaco en het Gardameer. Vanaf de aanlegsteiger bij Torri del Benaco maak je met de veerboot de oversteek naar Toscolano-Maderno. Maak hier zeker een ritje over de boulevard langs het Gardameer! 

Dagtocht met een Vespa-scooter rond het Gardameer 2

Tremosine

Vanuit Toscolano gaat de tocht via de Strada del Forra in de richting van Tremosine. Je rijdt over een spectaculaire weg met scherpe bochten, tunnels en grotten en komt ook door een mysterieuze, donkere canyon. Met een auto is het onmogelijk om te stoppen om onderweg foto’s te maken, met de scooter kan dat wel! In een authentiek restaurant in de bergen geniet je van een lunch met heerlijke, lokale gerechten.

Dagtocht met een Vespa-scooter rond het Gardameer 3

Pieve

De tocht gaat verder via het bergdorp Pieve. Parkeer hier je scooter en kijk even rond in het pittoreske dorpje met de smalle straatjes en breng zeker ook een bezoek aan de beroemde ‘griezelterrassen van Pieve’! De route gaat verder langs de winkel van Alpe del Garda, met heerlijke regionale specialiteiten als worsten en kazen uit de Tremosine-regio.

Veerboot

Met de scooter neem je weer de veerboot naar de oostoever van het Gardameer. Hier maak je een spectaculaire tocht door de bergen met op verschillende plekken een prachtig uitzicht op het meer. In het dorpje Lumni kom je langs een leuke koffiebar, om vervolgens via slingerweggetjes af te dalen en terug te keren naar het vertrekpunt.

Dagtocht met een Vespa-scooter rond het Gardameer 4

Informatie

Deze tour is ongeveer 150 kilometer lang en je doet er zo’n 7 á 8 uur over (met de nodige stops). De scooters vertrekken vanuit het Motoragazzi-kantoor in Sona (15 minuten van Garda en Verona). Hier kun je met de auto, bus of taxi naar toe. Parkeren is gratis. Je kan ook een transfer nemen vanuit Peschiera del Garda. De tour kost 120 euro per persoon (lunch en proeverijen zijn inbegrepen), plus de kosten van de veerboot (tussen 6 en 10 euro). Een tour boeken kan hier (denk wel aan de kortingscode Gardafriend).

Bij de tour zijn inbegrepen: perfect onderhouden scooters. volle tank benzine, topkoffer, helm, navigatiesysteem en iPhone met elektronische reisgids. De lunch en proeverijen onderweg zijn ook inbegrepen in de prijs. Je kan de tour maken samen met een ervaren gids van Motoragazzi of op eigen houtje zonder gids.

Dagtocht met een Vespa-scooter rond het Gardameer 5

Vespa scooter

Lekker touren met een rode Vespa-scooter langs het Gardameer – wie zou dat niet willen? Motoragazzi organiseert vanuit verschillende vertrekpunten bij het Gardameer verschillende tours met een Vespa-scooter. Een tocht bij het Gardameer waarbij je leuke plekjes op beide oevers aan doet, een tocht in de bergachtige omgeving van Riva del Garda ten noorden van het Gardameer, een tocht langs vier kleinere meren in de omgeving van het Gardameer, een tocht op de Monte Baldo of een tour door het wijngebied van Valpolicello en Verona.