Scootertour Smaken Van Valpolicella

Met de scootertour ‘Smaken van Valpolicella’ maak je een tour met een Vespa-scooter door de wijnstreek Valpolicella in de omgeving van Verona. Je rijdt met de scooter langs en door de prachtige wijngaarden van Valpolicella en bezoekt enkele prachtige plekken in de streek en onbekende culinaire adresjes, waar je kan genieten van heerlijke producten uit de streek (kaas, wijn, ham, worst).

Vespa scooter

Lekker touren met een rode Vespa-scooter langs het Gardameer – wie zou dat niet willen? Motoragazzi organiseert vanuit verschillende vertrekpunten bij het Gardameer vier verschillende tours met een Vespa-scooter. Een tocht bij het Gardameer waarbij je leuke plekjes op beide oevers aan doet, een tocht in de bergachtige omgeving van Riva del Garda ten noorden van het meer, een tocht langs vier kleinere meren in de omgeving van het Gardameer en een tour door het wijngebied van Valpolicello en Verona.

TIP: Reserveer een Vespa-tour van te voren online, dan weet je zeker dat de scooter klaar staat als jij bij het Gardameer bent. Bovendien ontvangen Gardafriends 5% korting op de prijs van een tour als je gebruik maakt van de kortingscode: gardafriend !

Smaken van Valpolicella

Bij de scootertour ‘Taste of Valpolicella’ rij je met een Vespa-scooter vanuit het vertrekpunt bij Sona naar Castel San Pietro, een fort op een heuvel bij Verona. Vanaf het plein voor het fort kan je genieten van een prachtig uitzicht op de mooie stad Verona. Bij helder zicht (en met goede ogen..) zie je ook de beroemde Arena van Verona en de Ponte Scaligero liggen. De tocht voert verder langs de oude stadsmuren van Verona naar Via Toricelle, waar vier oude torens liggen, gebouwd in de 19e eeuw en bedoeld voor de verdediging van Verona.

Villa Arvedi

Daarna rijden de scooters naar Villa Arvedi, een van de mooiste en grootste villa’s in Veneto. Oorspronkelijk uit de 17e eeuw, maar diverse keren herbouwd. Je kunt een tour maken door de villa, maar die duurt twee uur en dat past niet goed in deze Vespa-tour. Motoragazzi adviseert daarom om vooral een kijkje te nemen in het andere hoogtepunt van deze villa: de prachtige tuin! In de lanen, bloemen en planten zie je de vorm van een vlinder.

Laat je scooter achter bij de olijfolie-fabriek (het gebouw met de hoge schoorsteen) en maak een wandeling door het park. Neem een kijkje in de broeikas en ga met de wenteltrap naar het dak van het gebouw. Geniet van het uitzicht en maak de mooiste foto’s van het park.

Olijfolie

Bezoek ook de olijfoliefabriek met de eeuwenoude persen om olijfolie van de beste kwaliteit te maken. Je mag de extra virgin olijfolie ook proeven. Na dit bezoek stapt iedereen weer op de scooter voor de rit naar El Bocolar Farm. Hier geniet je tussen de wijnranken van een proeverij van lokale en heerlijke kaas, ham, worst en wijn.

Wijn

Nog meer wijn kan je proeven bij de volgende stop, wijnboerderij Tenuta San Maria Valverde. Deze eeuwenoude wijnboerderij ligt heel rustig en op een mooie plek met een geweldig uitzicht. De eigenaren noemen hun proeverijen van Amarone, de beroemde Valpolicella-wijn, dan ook ‘panorama-therapy’…

Worst

De volgende (en laatste) culinaire stop is Vigneto dei Salumi. Een culinair ‘laboratorium’ waar je kan proeven van de lekkerste ham, worst, kaas en reuzel en van een heerlijk glas Valpolicella-wijn.

Informatie

Deze tour is ongeveer 110 kilometer lang en je doet er zo’n 7 à 8 uur over (met de nodige stops). De scooters vertrekken om 10.00 uur vanuit het Motoragazzi-kantoor in Sona (15 minuten van Garda en Verona). Je moet uiterlijk om 9.30 uur aanwezig zijn in Sona voor een briefing en een proefrit. Hier kun je met de auto, bus of taxi naar toe. Parkeren is gratis. Je kan ook een transfer nemen vanuit Peschiera del Garda, die vertrekt om 8.30 uur bij Hotel Acquadolce, Lungolago Giuseppe Garibaldi 3.

Bij de tour zijn inbegrepen: perfect onderhouden scooters. volle tank benzine, aansprakelijkheidsverzekering, topkoffer, helm, navigatiesysteem en iPhone met elektronische reisgids. De lunch en proeverijen onderweg zijn ook inbegrepen in de prijs. Je kan de tour maken samen met een ervaren gids van Motoragazzi of op eigen houtje zonder gids.

De tour kost 120 euro per persoon (lunch en proeverijen inbegrepen). Een tour boeken kan hier (denk wel aan de kortingscode ‘gardafriend‘).