Gardameer Dagpas naar Milaan, Venetië of Verona

Wil je vanaf het Gardameer een dagje naar Milaan, Venetië of Verona? Dan is de Garda Lake Day Pass een uitkomst. Met deze pas kun je gratis met de trein vanaf Peschiera del Garda naar deze prachtige steden of je krijgt een gegarandeerde parkeerplek als je met je eigen auto gaat. Bovendien heb je gratis en skip-the-line toegang tot de belangrijke attracties als de Dom in Milaan en Palazzo Ducale (het Dogepaleis) in Venetië. Ook kun je gratis mee met de Hop-on Hop-off bus langs de highlights van Milaan of Verona en in Venetië kun je mee met een hop-on hop-off cruise door de prachtige kanalen van de stad. 

Met de Gardameer Dagpas krijg je bovendien korting op allerlei andere bezienswaardigheden, musea en tours in Venetië en Milaan, zoals bij het San Siro-stadion en het Laatste Avondmaal in Milaan en bij Ca’ D’Oro en een gondeltocht in Venetië. De pas kun je ook bestellen voor een onbezorgd dagje naar Verona.

TIP: bestel de Gardameer Dagpas vantevoren online en geniet van een heerlijk dagje Venetië, Milaan of Verona!

Stedentrip

Tijdens een vakantie aan het Gardameer zijn geweldige steden als Milaan, Venetië en Verona dichtbij. Een bezoek aan deze steden is dan ook ideaal voor een leuke dagtrip. De Garda Lake Day Pass is dan zeker een aanrader. De pas biedt skip the line toegang tot de beroemde Duomo van Milaan en het Dogepaleis (Palazzo Ducale) in Venetië, vervoer per trein naar de stad (retour vanaf Peschiera del Garda) of een parkeerplek in het centrum van de stad en daarnaast nog fikse kortingen op de belangrijkste bezienswaardigheden, musea en tours in de stad. Afhankelijk van welke stad je wil bezoeken en of je per trein of auto reist, ligt de prijs voor de dagpas tussen 33 en 78 euro (volwassenen) en tussen 10 en 48 euro (kinderen).

Hoe werkt het?

  • Kies de datum waarop je Milaan, Venetie of Verona wil bezoeken.
  • Selecteer de stad die je wil bezoeken en of je dat met de trein of auto wil doen.
  • Selecteer het aantal volwassenen en kinderen.
Gardameer_grada_(2).jpg

Naar Milaan

Als je per trein naar Milaan reist stop je bij het Centraal Station van Milaan (Stazione Milan Centrale). Hier kun je de Hop on Hop off bus pakken om alle bezienswaardigheden van Milaan te bekijken. Je ontvangt een kaart waar de bus vertrekt en hoe je hier heen kunt wandelen.

De Hop on Hop off bus rijdt langs alle highlights van Milaan, zoals de Santa Maria delle Grazie (hier hangt het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci), Castello Sforzesco, Teatro alla Scala, de hippe wijk Brera en het San Siro Stadion. Je kunt uitstappen waar je wilt en vervolgens weer verder gaan als je één van de bezienswaardigheden of musea beter bekeken hebt. De bus stopt ook bij de Dom van Milaan.

Wanneer je met de auto naar Milaan gaat dan zal de parkeergarage te vinden zijn bij de Dom van Milaan. Exacte gegevens zoals het adres en hoe dit werkt ontvang je na de reservering.

De tickets voor de Duomo zijn geldig voor de hele dag. Je kunt dus zelf bepalen hoe laat je naar binnen gaat. De tickets geven skip the line toegang bij de drukbezochte kathedraal en je kunt ook met de lift naar het dakterras (aanrader!). De Hop on Hop off bus stopt ook weer bij het Centraal Station en de Dom, zodat je eenvoudig weer per auto of trein de terugreis naar het Gardameer in kunt zetten.

Gardameer_duomo-dom.JPG

Naar Venetië

Wanneer je met de trein naar Venetië reist dan stopt de trein bij het Centraal Station: Venezia Sant Lucia. Vanaf dit punt vertrekt de Hop on Hop off cruise die ook stopt bij Tronchetto, Murano, Zattere en San Marco. Bij het San Marcoplein kun je uitstappen om het Dogepaleis te bezoeken. Als je de hele dag door Venetië hebt gelopen dan kun je de Hop on Hop off cruise nemen om weer terug te komen bij het Centraal Station.

Als je met de auto naar Venetië gaat dan kun je een parkeerplek voor de auto reserveren in de parkeergarage bij de haven van Venetië. Meer informatie over hoe dit werkt en hoe je deze parkeergarage kunt vinden ontvang je na de reservering. De Hop on Hop off cruise vertrekt ook vanaf de haven.

De tickets voor Palazzo Ducale zijn de hele dag geldig, dus je kunt zelf bepalen wanneer je het paleis bezoekt. De tickets geven skip the line voordeel zodat je niet in de wachtrij hoeft te staan.

Gardameer_Canal-Grande-Venetie-venezi.jpg

Naar Verona

Als je met de trein naar Verona gaat dan stop je bij het Centraal Station (Porta Nuova). Hier kun je de Hop on Hop off bus nemen om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad van Romeo en Julia te bekijken. Je ontvangt een kaart waar de bus exact vertrekt en hoe je de halte kunt vinden. De bus stopt bij alle belangrijke punten zoals Piazza Bra met de prachtige Romeinse Arena, Castelvecchio, Teatro Romano, het graf van Julia en de kathedraal van Verona.

Als je met de auto reist dan kun je de parkeergarage vinden dichtbij Teatro Romano. Vanaf hier kun je ook de Hop-on Hop-off bus nemen. De bus stopt de gehele dag weer bij het Centraal Station en Teatro Romano, dus wanneer je de terugreis in wilt zetten naar je camping, hotel of vakantiehuis bij het Gardameer dan kan dat op elk willekeurig moment.

Trein

De treinreis vanaf Peschiera del Garda naar Milaan en Venetië neemt ongeveer 1,5 uur per reis in beslag. Naar Verona is dit 15 minuten. De reisduur met de auto is afhankelijk van de vertreklocatie bij het Gardameer, maar je kunt dit eenvoudig opzoeken via Google Maps.

Voordelen Gardameer Dagpas:

• Start je stedenstrip naar Venetië of Milaan relaxed, parkeer je auto in de binnenstad of ga per trein
• Geen stress in de stad, verken de hele stad met de Hop on Hop off bus of cruise
• Alle tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft niks op te halen
• Skip the line toegang bij drukbezochte attracties, zodat je tijd bespaart in de stad
• Geld besparen dankzij kortingen op attracties en tours

Gardameer_Verona_(17).jpg