Dagje naar Milaan, Venetië of Verona

Wil je vanaf het Gardameer een dagje naar Milaan, Venetië of Verona? Vroeger was de Garda Lake Day Pass een uitkomst. Met deze pas kon je gratis met de trein vanaf Peschiera del Garda naar deze steden of je kreeg een gegarandeerde parkeerplek als je met je eigen auto ging. Met deze pas had je gratis en skip-the-line toegang tot de belangrijke attracties in Milaan en Venetië. Tickets voor de Hop-on Hop-off bus langs de highlights van Milaan of Verona waren ook inbegrepen en in Venetië kon je mee met een hop-on hop-off cruise door de kanalen van de stad. Maar helaas is de Gardameer Dagpas NIET langer beschikbaar…

Stedentrip

Tijdens een vakantie aan het Gardameer zijn geweldige steden als Milaan, Venetië en Verona dichtbij. Een bezoek aan deze steden is dan ook ideaal voor een leuke dagtrip. Dat kan per auto of trein. Om alles uit een dag Milaan, Venetië of Verona te halen hebben wij enkele handige en belangrijke tips verzameld.

Naar Milaan

Milaan, de stad van mode en design, de prachtige Dom en het schilderij van Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci. Om de stad eenvoudig binnen een dag te zien raden wij de Hop on Hop off Bus aan. De bus stopt bij alle belangrijke hoogtepunten in Milaan, zoals de Santa Maria delle Grazie (hier hangt het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci), Castello Sforzesco, Teatro alla Scala, de hippe wijk Brera, het San Siro Stadion en uiteraard de Dom van Milaan. Je kunt uitstappen waar je wilt en vervolgens weer verder gaan als je één van de bezienswaardigheden of musea beter bekeken hebt. Bekijk hier de route van de bus en reserveer je tickets vooraf. 

Gardameer_duomo-dom.JPG

Top Attracties

Tegenwoordig is het handig om je tickets voor de top attracties in Milaan vooraf vast te leggen. Veel musea en bezienswaardigheden kom je alleen binnen als je een tijdslot gereserveerd hebt. Wij bieden een overzicht van leuke activiteiten en attracties in Milaan.

Reizen naar Milaan (trein of auto)

Trein
Vanaf het Gardameer kun je gemakkelijk met de trein naar Milaan. Als je per trein naar Milaan reist stop je bij het Centraal Station van Milaan (Stazione Milan Centrale). Hier kun je de Hop on Hop off bus pakken om alle bezienswaardigheden van Milaan te bekijken. Via Trainline kun je tickets online reserveren in het Nederlands zodat je eenvoudig in de trein kan stappen vanaf de plaatsen bij het Gardameer met een treinstation. De treinreis vanaf Peschiera del Garda naar Milaan neemt ongeveer 1,5 uur per reis in beslag.

Auto
Als je met de auto naar Milaan gaat zijn er genoeg grote parkeerplaatsen en parkeergarages aan de rand van en in het centrum van de stad. Een parkeerplaats kun je van tevoren reserveren via Parclick. De reisduur met de auto is afhankelijk van de vertreklocatie bij het Gardameer, maar je kunt dit eenvoudig opzoeken via Google Maps.

Gardameer_Canal-Grande-Venetie-venezi.jpg

Naar Venetië

Een dagje Venetië mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie aan het Gardameer! Er is zoveel te bezoeken en te zien tijdens een dag in Venetië dat wij graag wat tips mee willen geven voordat je gaat.

Top attracties

Tegenwoordig is het handig om je tickets voor de top attracties in Venetië vooraf vast te leggen. Veel musea en bezienswaardigheden kom je alleen binnen als je een tijdslot gereserveerd hebt. Wij bieden een overzicht van leuke activiteiten en attracties in Venetië.

Reizen naar Venetië (trein of auto)

Trein
Wanneer je met de trein naar Venetië reist dan stopt de trein bij het Centraal Station: Venezia Sant Lucia. Vanaf dit punt vertrekt de Hop on Hop off cruise die ook stopt bij Tronchetto, Murano, Zattere en San Marco. Bij het San Marco-plein kun je uitstappen om het Dogepaleis te bezoeken. Als jouw vakantieplek een treinstation dichtbij heeft kun je via Trainline je tickets kopen in het Nederlands voor een retour naar Venetië. De treinreis vanaf Peschiera del Garda of Desenzano del Garda duurt ongeveer 1,5 uur.

Auto
Als je met de auto naar Venetië gaat dan kun je redelijk dichtbij het centrum parkeren. Wij raden aan om dat online alvast te reserveren. Dit kan via Parclick in het Nederlands. De reisduur met de auto is afhankelijk van de vertreklocatie bij het Gardameer, maar je kunt dit eenvoudig opzoeken via Google Maps.

Naar Verona

Verona is de stad van de liefde, waar het verhaal van Romeo en Julia van Shakespeare zich afspeelt. En de stad van de prachtige romeinse Arena, waar in de zomermaanden op spectaculaire wijze beroemde opera’s van Verdi en Puccini worden  opgevoerd. Om een indruk te krijgen van Verona in 1 dag raden wij de Hop on Hop off Bus aan. Op een leuke en relaxte manier zie je alle hoogtepunten van de stad en kun je op de plekken uitstappen die u wenst. De bus stopt bij alle belangrijke punten zoals Piazza Bra met de prachtige Romeinse Arena, Castelvecchio, Teatro Romano, het graf van Julia en de kathedraal van Verona.

Gardameer_Verona_(17).jpg

Reizen naar Verona (trein of auto)

Trein
Als je met de trein naar Verona gaat dan stop je bij het Centraal Station (Porta Nuova). Hier kun je de Hop on Hop off bus nemen om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad van Romeo en Julia te bekijken. De treinreis vanaf het station van Peschiera del Garda duurt ongeveer 15 minuten.

Auto
Als je met de auto reist dan kun je een parkeergarage vinden dichtbij Teatro Romano. Vanaf hier kun je ook de Hop-on Hop-off bus nemen. De bus stopt de gehele dag weer bij het Centraal Station en Teatro Romano, dus wanneer je de terugreis in wilt zetten naar je camping, hotel of vakantiehuis bij het Gardameer dan kan dat op elk willekeurig moment.