Soiano del Lago

Ten noorden van Padenghe sul Garda en dichtbij Manerba del Garda ligt Soiano del Lago, het hoogst gelegen dorp van de Valtenesi, gedomineerd door een imposante burcht. Alhoewel de naam anders doet vermoeden ligt het dorp ruim 3 kilometer van het Gardameer en het is daardoor een stuk rustiger dan de dorpen en steden aan het meer.

Gardameer_soiano-kasteel.jpg

De omgeving van Soiano del Lago is prachtig met groene heuvels, cipressen, eikenbomen, wijngaarden en olijfbomen. Golf-liefhebbers kunnen terecht op een van de mooiste en grootste golfbanen (27 holes) van Italiƫ, de Garda Golf Country Club. In de omgeving zijn ook paalwoningen en opgravingen uit de romeinse tijd te zien. Het Gardameer en de stranden van Moniga del Garda en Manerba del Garda zijn vlakbij.

Castello di Soiano

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is Castello di Soiano. De burcht uit de 12e eeuw staat op het hoogste punt van de Valtenesi (200 mtr). Vanaf de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over de heuvels van de Valtenesi en het zuidelijk deel van het Gardameer. Tijdens de zomermaanden vormt het kasteel regelmatig een sfeervol decor voor concerten en theater-opvoeringen.

Bezienswaardig in Soiano zijn ook de barokke kerken San Michele en Santa Maria uit de 17e eeuw. De omgeving is bekend vanwege de goede wijnen en olijfolie van de streek.

Gardameer_soiano-del-garda-1.jpg
Soiano del Lago 1