San Felice del Benaco

San Felice del Benaco ligt hoog op een heuvel in de Valtenesi, vlakbij Salò, op 2 kilometer van het Gardameer. De plaatsjes Cisano di San Felice, Porto San Felice, Porto Portese en de landtong San Fermo horen ook tot San Felice del Benaco. Deze plaatsjes liggen aan het Gardameer, hier vind je enkele campings en mooie stranden. Isola del Garda, het grootste en mooiste eiland in het Gardameer, valt ook onder de gemeente. 

San Felice was eeuwen geleden het toneel van vele strijden en oorlogen. Van het middeleeuwse kasteel, dat diende ter verdediging van het stadje zijn slechts enkele resten nog overgebleven. Aan de voet van de overwoekerde ruines van het kasteel liggen enkele idyllische plekjes voor een picknick. Het rustige stadje met smalle straatjes, tuinen en kleine bossen biedt op enkele plaatsen een prachtig uitzicht op het Gardameer en de heuvels van de Valtenesi.

Gardameer_Santuario-del-Carmine-1a.jpg

Bezienswaardigheden San Felice del Benaco

Bezienswaardigheden in San Felice zijn behalve de resten van de burcht, de parochiekerk San Felice en buiten het dorp de bedevaartskerk Madonna del Carmine (Santuario del Carmine) met enkele prachtige fresco’s. In de omgeving van San Felice zijn leuke tochtjes te maken naar wijn- en olijfgaarden, waar boeren hun lokale producten direct verkopen. Iedere zaterdagochtend vindt de wekelijkse markt plaats in het stadje. Vanaf de verschillende campings in de buurt van San Felice del Benaco is het een heerlijke wandeling naar het dorp om vervolgens lekker langs de kraampjes te slenteren.

Gardameer_san-felice-porto-portese.jpg

Porto Portese en Isola del Garda

Vanuit Portese heb je een prachtig uitzicht op de naburige stad Salo, gelegen in dezelfde baai als Porto Portese. Porto Portese ligt direct aan het Gardameer en heeft een leuke haven en enkele gezellige restaurants. Naast de haven ligt een kiezelstrand met prachtig uitzicht over het Gardameer en op het particuliere eiland Isola del Garda en Salò. Met name ’s avonds is het uitzicht op Salò een sprookjesachtige belevenis. In de zomermaanden is Isola del Garda met een excursie te bezoeken. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

Gardameer_isola-del-garda-gardameer.jpg