Padenghe sul Garda

Padenghe sul Garda bevindt zich aan de zuidwestelijke oever van het Gardameer, tussen Moniga del Garda en Desenzano del Garda. Bij Padenghe vind je mooie en lange stranden, ideaal om heerlijk te zonnen en te zwemmen en allerlei vormen van watersport te beoefenen. In de omgeving vind je ook enkele mooie campings. 

De omgeving van Padenghe sul Garda is heuvelachtig en het dorpje wordt omgeven door een prachtig landschap met wijngaarden, olijfbomen, cipressen en ruïnes van burchten. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken.

Gardameer_Padenghe_sul_garda.jpg

Kasteel

Het dorp wordt gedomineerd door het imposante Castello di Padenghe, een burcht die 120 meter hoog op een heuvel ligt, ongeveer 1 kilometer van het Gardameer. Van het nieuwere deel van het dorp voert een trap omhoog naar het kasteel, langs een straat met mooie smeedijzeren lantaarns. Het noordoostelijke deel stamt uit de 11e eeuw, het westelijke deel met de toren uit de 13e eeuw. Het kasteel wordt bewoond en is omgeven door een binnenplaats met kleine huisjes, tuintjes en smalle straatjes.

Vanuit de toren van het kasteel en vanaf het parkeerterrein bij de toegangspoort heb je een prachtig uitzicht op het Gardameer en Valtenesi. Naast het kasteel staat de kerk San Emiliano, daterend uit de 12e eeuw. Bezienswaardig is ook de parochiekerk Santa Maria uit de 17e eeuw, met mooie beelden en schilderijen in de kerk. In de prachtige Villa Barbieri zit tegenwoordig het gemeentehuis.

Gardameer_padenghe-strand-gardameer.jpg