Vis uit het Gardameer

Vis uit het Gardameer en lokaal gekweekte vis kom je hier tegen in tal van smakelijke recepten. Het zoete water van het Gardameer en het Lago di Ledro zitten vol vis. Alleen in het Gardameer kun je de beroemde en zeldzame carpione (lokale variëteit van karper) vangen, evenals forel en witvis, in het bijzonder van de lavarello variëteit. 

Gardameer_specialiteiten-vis-k.jpg

Sardines, snoek, zeelt, baars en paling haal je hier allemaal zo uit het meer en smaken uitstekend als je ze even grilt. Er is ook veel vis te vinden in het Ledromeer en het meer van Tenno, elk met hun unieke eigenaardigheden. In de Sarcawaar komt voorn en barbeel in overvloed voor. Je vindt hier ook veel gekweekte vis: vooral forel (regenboogforel), die hier volgens oude tradities in ongerepte zoet water wordt gekweekt, gecombineerd met moderne technieken.

Visvergunning

Voor het vissen in de rivieren en in de kleine meren van Trentino is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een geldige visvergunning of, ter vervanging, een tijdelijke Italiaanse licentie, evenals een dagelijkse, wekelijkse of jaarlijkse toestemming. 

Gardameer_specialiteiten-vis-g.jpg