Restaurants in Sirmione

Sirmione ligt op een lang, smal schiereiland aan de zuidoever van het Gardameer. Alhoewel het stadje behoorlijk toeristisch is en veel toeristische restaurants heeft (waar je overigens ook goed kunt eten), vind je er ook enkele uitstekende eetgelegenheden. 

Gardameer_diner-sirmione-Ristorante-Pizzeria-La-Roccia.jpg

Ristorante Il Girasole
Een mooie locatie – geweldig voor het bekijken van de mensen in het smalle straatje in het historisch centrum van Sirmione. Je kunt er gebruik maken van een zeer redelijk geprijsd en smakelijke menu.
Ristorante Il Girasole
Via Vittorio Emanuele 72, Sirmione

Gardameer_diner-sirmione-Ristorante-Pizzeria-Lido-delle-Bionde.jpg

Ristorante Pizzeria La Roccia
De bediening helpt je keurig in het Engels en heeft ook veel aandacht voor kinderen. De pizza is hier prima. De keurig gedekte tafels geven je misschien het idee dat het hier duur is, maar dat valt erg mee. En dat in een prachtig bloeiende tuin midden in het pittoreske Sirmione. Probeer zeker de ‘scialatielli’, een dikkere en wat kortere fettuccine.
Ristorante Pizzeria La Roccia
Via Giovanna Piana 4, Sirmione

Gardameer_rest-sirminone-1.jpg

Ristorante Pizzeria La Nuova Botte
Goed eten, redelijk geprijsd en geserveerd door vriendelijke en efficiënte obers. Het restaurant ligt in het centrum van Sirmione, in een zijstraat. De risotto wordt bereid terwijl je wacht – geen voorgekookt en opgewarmd spul hier!
Ristorante Pizzeria La Nuova Botte
Via Mura Antiche 25, Sirmione

Gardameer_diner-sirmione-Ristorante-Risorgimento.jpg

Ristorante Pizzeria Lido delle Bionde
Lekker eten met een super uitzicht op het Gardameer. De prijzen liggen iets boven gemiddeld maar de bediening is goed en de sfeer is door het uitzicht ook super, zeker tegen de avond. Je vindt het restaurant aan het eind van een panoramische wandeling vanaf het centrum van Sirmione, direct aan het strand. Veel vis uit het meer. De rijst met zeevruchten is erg goed. Je wordt er niet weggekeken, dus je kunt er op je gemak genieten van het uitzicht.
Ristorante Pizzeria Lido delle Bionde
Viale Carlo Gennari 28, 25019 Sirmione

Restaurants in Sirmione 1

Antica Contrada 
Aan de buitenkant ziet dit restaurant er uit als een eenvoudige trattoria, maar eenmaal binnen en op het terras zie je mooi gedekte tafels met mooie wijnglazen. Het restaurant koopt alle ingrediënten rechtstreeks bij de producent, of het nu om vis, vlees, groente of fruit gaat, waardoor alles vers en smaakvol is. Probeer de pasta met saus van zeevruchten, tortellini met wilde paddestoelen of een van de vleesgerechten. Als je geen keuze kunt maken laat je dan verrassen door het ‘menu degustazione’ van 35 euro.
Ristorante Antica Contrada
Via Colombare 23, Sirmione 

Restaurants in Sirmione 2

Ristorante Risorgimento
Prima ristorante met uitzicht op een piazza en vriendelijke service. Aardig aan de prijs maar als traktatie zeer de moeite waard. De service is attent zonder aanmatigend te zijn, de sfeer prachtig en het eten voortreffelijk. Probeer de zeevruchten, de specialiteit van het gebied.
Ristorante Risorgimento
Piazza Carducci 5/6, Sirmione

Restaurants in Sirmione 3

Trattoria Clementina
Service, interieur en eten zijn hier gemoedelijk en gezellig. Er wordt gekookt met recepten ‘uit oma’s keuken’, aangevuld met moderne gerechten. Goede selectie van wijn en de prijs past in ieders begroting. Reserveer vooraf om teleurstelling te voorkomen. Proef zeker het kaasplankje met honing en mosterd bij de antipasti. De trattoria ligt in een voorstadje van Sirmione, op 10 minuten rijden van het centrum, maar het is de reis waard.
Trattoria Clementina
Piazza Rovizzi 13, Rovizza di Sirmione

Restaurants in Sirmione 4

La Vecchia Griglia
De kwaliteit van het eten is hier prime, zeker gezien de prijs. De ‘specials’ zijn een aanrader, zoals de rode wijn pasta. Bestel gewoon de specials en laat je verrassen door de chef, die je samen met zijn vrouw echt het gevoel geeft dat je er welkom bent.
Trattoria La Vecchia Griglia
Via 4 Novembre 14, Sirmione

Restaurants in Sirmione 5