Restaurants in Desenzano del Garda

De meeste restaurants in het levendige Desenzano del Garda vind je in het voetgangersgebied en bij de haven in het centrum van het stadje. 

Gardameer_diner-desenzano-La-Frasca-Osteria.jpg

Hosteria Croce d’Oro
Je proeft de echte traditionele Italiaanse keuken bij dit familiebedrijf. Goede prijs-kwaliteitverhouding en naast typisch Italiaanse gerechten vind je er ook specialiteiten. Leuke bediening. Het interieur lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo gezellig, maar geef ze een kans, het is de moeite waard.
Hosteria Croce d’Oro
Via Vittorio Veneto 75, Desenzano del Garda

Gardameer_diner-desenzano-Ristorante-Alla-Stella.jpg

La Frasca Osteria
Een mooi klein restaurant op een aangename piazza. Buiten zit je leuk onder een luifel, maar binnen is het ook gezellig. Geliefd bij Italianen, maar de serveersters spreken ook prima Engels. Je geniet er van lekker eten en een grote keuze aan wijn.
Osteria La Frasca
Piazza Garibaldi Giuseppe 9, Desenzano del Garda

Ristorante Esplanade
Een adres voor fijnproevers, met een Michelin-ster en dus aardig aan de prijs. Ze doen hier hun uiterste best om het je naar de zin te maken, het personeel is correct en vriendelijk maar behoudt voldoende afstand. De keuken is typisch Italiaans; er wordt niet gegoocheld met combinaties, je vindt er de meer traditionele smaken. Zeker doen: de proeverij van kabeljauw (baccalà) op 5 verschillende manieren bereid. De 5 gerechtjes zijn ieder op zich niet heel spannend maar samen op een bord wordt het heel gevarieerd. En ieder bord wordt opgemaakt als een schilderij.
Ristorante Esplanade
Via Lario 3, Desenzano del Garda

Ristorante Alla Stella
Dit leuke kleine restaurantje is een van de betere aan het Gardameer. De medewerkers zijn behulpzaam en het menu is uitstekend, net als de kwaliteit van het eten. De inrichting is stijlvol maar buiten zit je hier ook heel leuk. Ze zijn gespecialiseerd in vlees – de ossenhaas is een aanrader.
Ristorante Alla Stella
Vicolo Molini 6, Desenzano del Garda

Ristorante Bagatta Alla Lepre
Echt een adresje waar je terugkomt. Je hebt de keus uit een formeel en informeel gedeelte. De keuken is zeer modern Italiaans en je proeft er heerlijk zelfgemaakt vers brood, zo uit de oven. De bediening spreekt prima Engels. Je hebt er tegen redelijke prijzen een geweldige keuze aan wijnen. per glas, die met de dag lijkt te veranderen. Probeer ook de likeuren, zoals de zelfgemaakte limoncello. De muziek is heel gevarieerd, de sfeer is leuk en je ziet er maar weinig toeristen.
Ristorante Alla Lepre
Via Bagatta 29, Desenzano del Garda

Nog meer tips:

Ristorante Pizzeria Al Fattore, Via Roma 8  –  vis, vlees, pizza’s
Hostaria Cavallino, Via Murachette 29  –  lekker, niet goedkoop
Trattoria Alessi, Via Castello 7  –  familiebedrijf, traditionele keuken
Trattoria Corte Pozzi, Via Stretta Castello  –  van dezelfde familie, moderner