Nog meer leuke restaurants bij het Gardameer

Wat verder weg van het Gardameer, vind je in de dorpjes in de heuvels en bergen rond het meer vaak nog verrassend goede restaurants. De redactie van Gardameer-Nu geeft enkele tips. In Cavaion Veronese vind je bijvoorbeeld een sterrenrestaurant (Oseleta).

Gardameer_diner-meer-Ristorante-al-Monastero.jpg

Restaurants in Soiano del Lago

Ristorante al Monastero
Prachtig hotel en restaurant in Soiano del Lago. De constant hoge kwaliteit van het eten en de service zijn echt prijzenswaardig. De vlees en visgerechten zijn uitstekend. Traditionele gerechten worden gecombineerd met lokale wijnen. Een verfijnd adres en zeer aan te bevelen.
Ristorante al Monastero
Paolo ed Enrico Avanzi 1, Soiano del Lago

Gardameer_diner-meer-Ristorante-Panorama.jpg

Ristorante San Rocco
Restaurant in een voormalig klooster aan weg tussen Padenghe sul Garda en Soiano del Lago. Groot terras met uitzicht op het Gardameer en de olijfbomen van olijfolie-producent Manestrini. Vissoep en visgerechten met vissen uit het Gardameer zijn hier de specialiteit. Je kan hier ook vegetarisch eten.
Ristorante San Rocco
Via Avanzi 15, Soiano del Lago

Gardameer_diner-meer-Ristorante-Oseleta.jpg

Villa Aurora
De setting en tuinen zijn prachtig, een mooie achtergrond voor je culinaire avontuur. De gevulde zucchini bloemen in saus zijn heerlijk, evenals de vis uit het meer en de zelfgemaakte pasta met groenten. De service is uitstekend, het personeel bijzonder attent.
Villa Aurora
Via Ciucani, Soiano del Lago

Gardameer_rest-capersiane-1.jpg

Restaurants in Albisano

Ristorante Panorama
Prima restaurant met prachtig uitzicht op het Gardameer. Het ligt in Albisano op de flanken van de berg boven Torri del Benaco en is onderdeel van een klein hotelletje dat al jaren in handen is van dezelfde eigenaar. Geweldige plek voor een diner bij zonsondergang.
Ristorante Panorama
Via San Zeno 9, Albisano

Restaurants in Cavaion Veronese

Locanda Centrale
Leuk restaurant op het plein bij de kerk van Cavaion, waar je geniet van super vers eten, zonder poespas en met liefde bereid. In het gezellige restaurant of buiten op het terras. Gastheer Michele heet je van harte welkom en kok Giuseppe maakt de lekkerste vis- en vleesgerechten. Extra leuk: er is geen dessertkaart, Michele komt aan de tafel vertellen welke desserts er die dag vers bereid zijn.
Ristorante Locanda Centrale
Piazza della Chiesa 4, Cavaion Veronese

Ristorante Oseleta
Restaurant met Michelin ster, dat deel uitmaakt van het Wine Relais Cordevigio. Prijzig (de menu’s lopen op tot tegen de 100 euro p.p.), maar de keuken is dan ook wel echt erg goed. Alles is van topkwaliteit, qua smaak en ook qua compositie. Topwijnen completeren het geheel.
Ristorante Oseleta
Localita Cordevigo, 37010 Cavaion Veronese

Ca’ Persiane
Gemoedelijk en eenvoudig restaurant, maar erg populair, vooral in het weekend zit het hier vol. Heerlijk lokaal eten en de porties zijn erg groot. Voor liefhebbers zijn er gerechten met struisvogelvlees. Aanbevolen: oma’s zelfgemaakte dessert. Neem de tijd om dit restaurant te bezoeken!
Ca’ Persiane
Loc. Ca’ Persiane 1, Cavaion Veronese