Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar het Gardameer

Heb je plannen om een mooie vakantie in Italië door te brengen? Bijvoorbeeld aan het Gardameer, het grootste meer van Italië? Dan zijn er volop mogelijkheden om optimaal te kunnen genieten van je vakantie. Maar natuurlijk is het belangrijk dat je eerst een vliegticket boekt voor je vakantie. Gelukkig zijn er altijd tips die je daarbij kunnen helpen.

Gardameer_gardameer-rondvlucht.jpg

Goedkope vliegvelden in Italië

Je kunt goedkoop vliegen door bijvoorbeeld te kiezen voor een luchthaven waar veel ruimte wordt gegeven aan chartervluchten. Dit zijn vluchten die niet volgens een vaste dienstregeling worden gevlogen en daarnaast ook erg goedkoop zijn.

De luchthaven Verona Villafranca ligt op 10 kilometer afstand van de Italiaanse stad Verona. Het is een belangrijke luchthaven voor chartervluchten. Vliegveld Brescia Montichiari is eveneens een luchthaven die grotendeels wordt gebruikt voor chartervluchten. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een low-budget vakantie in Italië. Milaan-Bergamo (Orio al Serio)is een vliegveld dat veel wordt gebruikt door low-budget vliegmaatschappijen. Ook een aanrader voor een goedkope vlucht!

Vroeg boeken, of ga voor een last-minute vliegticket

Wanneer je graag goedkope vliegtickets wilt boeken, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk je vliegticket boeken. Het liefst 6 weken en maximaal 3 weken van tevoren. Wanneer je niet tijdig je vliegticket boekt, dan loop je het risico fors meer geld te moeten betalen, tenzij je natuurlijk een last-minute vliegticket boekt. Een last-minute vliegticket kan je fors wat geld besparen. Maar niet iedereen vind het even prettig om op deze manier te werk te gaan. Het betekent dat je vaak hals over de kop moet vertrekken naar het vliegveld om je vlucht niet te hoeven missen.

Tijd is cruciaal

De tijden buiten de schoolvakanties zijn vaak prima periodes om een vliegticket te boeken. De prijzen van vliegtickets zijn dan flink goedkoper. Ook de tijd wanneer je vliegt speelt een belangrijke rol, evenals de dag zelf die je in het vliegtuig stapt. Wanneer je op dinsdag, woensdag of donderdag vliegt, ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je vliegt tijdens de andere dagen van de week.

Online tickets vergelijken of boeken via het reisbureau

Natuurlijk kun je online ook prima diverse vliegtickets met elkaar vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld via Tix.nl goedkoop vliegen. Indien gewenst kun je er ook direct een auto of hotel bij boeken. Daarnaast kan het ook raadzaam zijn om langs een reisbureau te gaan voor een last-minute vakantie. Je boekt dan een geheel verzorgde vakantie voor een lage prijs.