Prachtige tussenstops richting het Gardameer

Veel Nederlanders trekken jaarlijks naar het Gardameer in vakantieland Italië. Velen nemen de auto om hier te komen. Deze rit kun je in één keer afleggen, maar dit kan ook met een aantal leuke tussenstops. De reis moet even leuk zijn als de bestemming!

De meesten rijden door Oostenrijk of Zwitserland naar Italië. Voor beide landen is een tolvignet nodig. Vergeet deze zeker niet aan te schaffen voordat je vertrekt. Als je via Zwitserland reist, kom je langs steden als Keulen, Basel, Zürich en Milaan. Een prachtige route met prachtige tussenstops.

Keulen 

Keulen is de eerste grote stad die je tegenkomt tijdens je reis. Het is een ideale stad om 1 of 2 dagen te verblijven. Daarbij kan een bezoekje aan de bekende Domtoren zeker niet ontbreken. Dit is de grootste kathedraal van Duitsland en zelfs één van de grootste van Europa. Een heerlijke schnitzel en een avondwandeling langs de Rijn mogen zeker ook niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan Keulen.

Basel

Basel ligt op een drielandenpunt met Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Mede hierdoor is de stad een mix van allerlei culturen en heerst er een levendige sfeer. De oude binnenstad doet middeleeuws aan en deze mag je daarom beslist niet overslaan. Vanaf de Marktplatz loop je langs het oude raadhuis naar de Münsterplatz met de kathedraal. Een goede aanrader als tussenstop!

Zürich 

Zürich is misschien wel de belangrijkste stad van Zwitserland. Het is namelijk het economisch hart van het land. Naast veel internationale bedrijven kent Zürich ook een rijke geschiedenis. Je kunt er genieten van eeuwenoude straatjes, historische gebouwen en de oude botanische tuinen. Iets buiten Zurich kun je de bekende Rheinfall bezoeken. Dit zijn de krachtigste watervallen van Europa waar honderden kubieke meters water naar beneden vallen. Een spectaculair gezicht!

Milaan

Milaan is een van de mooiste steden van Italië. De stad kent een rijke historie, tientallen bekende modehuizen en heel veel lekkere restaurantjes! Het centrum van Milaan is te voet prima te verkennen. Daarbij valt het bekende Piazza del Duomo (Domplein) zeker niet te missen. Ook de hippe kunstenaarswijk Brera is een echte aanrader om doorheen te wandelen.

Wees voorbereid 

Voor je vertrekt is het van groot belang dat je goed voorbereid bent op onvoorziene situaties. Het is daarom belangrijk dat je voldoende verzekerd bent. Of jouw autoverzekering ook geldig is in het buitenland, kun je checken bij jouw verzekeraar. Het afsluiten van een aanvullende verzekering voorkomt dat je opdraait voor de hoge kosten bij eventuele schade. Daarnaast is het goed om te weten welke regels er gelden in het land van vakantie. Als laatste is het natuurlijk slim om je auto te laten checken. Zorg dat deze helemaal op orde is voordat je begint aan de reis. Om te besparen kan je je autoverzekering afsluiten via Autoverzekering.nl.