Met het vliegtuig naar het Gardameer

Wat is er nu prettiger dan je vakantie doorbrengen aan het Gardameer? Je kunt de auto pakken naar Italië, maar met het vliegtuig ben je er veel sneller. Hoe kun je vanuit Nederland naar het Gardameer vliegen en wat zijn de beste maanden in het jaar om aan het Gardameer te verblijven? Wij informeren je graag.

Gardameer_reizen_vliegtuig.jpg

Hoe vlieg je vanuit Nederland naar het Gardameer?

Vanuit Nederland zijn er diverse mogelijkheden om naar het Gardameer te vliegen. Zo kun je vanaf Amsterdam met KLM en Transavia naar Verona vliegen. De vlucht duurt 1 uur en 3 kwartier. Je kunt ook naar Bergamo Orio al Serio vliegen vanaf Amsterdam, maar dan maak je wel een tussenstop. Je vliegt dan met Lufthansa. Vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair rechtstreeks naar Bergamo Orio al Serio. Dit doe je in 1 uur en 40 minuten.

Woon je dichtbij België of Duitsland? Dan kun je ook met Ryanair vanaf Brussel en Düsselsdorf-Weeze in 1 uur en 3 kwartier naar het Gardameer vliegen.

Met het vliegtuig naar het Gardameer 1

Welke vliegvelden liggen dichtbij het Gardameer?

Er zijn een tweetal vliegvelden in Italië die dichtbij het Gardameer liggen. Dit zijn Verona-Villafranca en Bergamo Orio al Serio. Beide vliegvelden liggen op korte afstand van het Gardameer en zijn via de snelwegen A4 en A22 eenvoudig te bereiken. Vliegvelden die wat verder weg liggen, maar met goede verbindingen met het Gardameer, zijn Milaan (Linate en Malpensa) en Venetië (Marco Polo).

Met het vliegtuig naar het Gardameer 2

Vervoersmogelijkheden vanaf de vliegvelden

Verona Airport Valerio Catullo ligt op 12 kilometer afstand van het centrum van de stad. De afstand naar het centrum van Verona kun je overbruggen met de bus, taxi of een huurauto. Afhankelijk van waar je moet zijn aan het Gardameer, kun je vanuit Verona eenvoudig verder reizen met trein, bus of huurauto. Bergamo Orio al Serio ligt dichtbij steden als Milaan en Brescia. Het centrum van Bergamo kun je in een klein kwartier bereiken met zowel de bus als de trein. Milaan duurt iets langer, ongeveer 1 uur, de afstand tussen het vliegveld en Milaan bedraagt 50 kilometer.

De beste reisperiode voor een verblijf aan het Gardameer

De maanden mei, juni en september zijn maanden waarin je uitstekend aan het Gardameer kunt verblijven. De temperatuur is dan erg aangenaam. Natuurlijk kun je ook in de warme en drukke maanden juli en augustus een vakantie boeken naar het Gardameer. Er is volop verkoeling aan het water te vinden. Bovendien ben je bijna altijd verzekerd van zon.

Goedkope vliegtickets

Goedkope vliegtickets voor een vakantie aan het Gardameer, boek je bij een voordelige prijsvergelijker. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van de diverse airlines. Door op een doordeweekse dag te vliegen, bespaar je flink op de kosten voor een vliegticket. Verder is het aan te raden om buiten de schoolvakanties te reizen als je geen kinderen hebt. Vliegtickets zijn dan een stuk goedkoper.

Met het vliegtuig naar het Gardameer 3