Spaghetti aglio olio peperoncino
Een geliefd recept dat je op veel plaatsen rond het Gardameer tegenkomt en wat je meteen weer in die echte vakantiestemming brengt. Je gebruikt er extra vergine olijfolie bij, vind je dat zonde, bak dan de knoflook in een heel klein beetje olie en voeg de rest pas op het laatst toe. Nog een tip: Noord-Italianen verwijderen de knoflook zodra hij kleurt, Zuid-Italianen bakken langer door. Maak ‘m naar eigen smaak!

Spaghetti aglio olio peperoncino
(Spaghetti met knoflook, olie en rode peper)
Ingrediƫnten voor 6 personen:
500 g spaghetti
4 teentjes knoflook
1 rode peper
extra vergine olijfolie
een bosje peterselie
zout

Bereiding
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en de in ringetjes gesneden peper. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet de spaghetti af en schenk er de warme olijfolie met de knoflook en de rode peper overheen. Garneer met de fijngehakte peterselie en serveer direct.
Dit recept is afkomstig uit het boek 1000 ricette di pasta, dat als Het grote pastakookboek bij uitgeverij Becht is verschenen.
(Bron: Ciao tutti)