Penne a la Arrabiata

Arrabbiata saus, of Sugo all’arrabbiata in het Italiaans, is een pittige saus voor pasta gemaakt van knoflook, tomaten en rode chilipepers, gebakken in olijfolie. “Arrabbiata” betekent letterlijk “boos” in het Italiaans, en de naam van de saus is te wijten aan de pittige chilipepers. 

Gardameer_recepten-penne-a-la-arrabiata.jpg

Penne à la Arrabiata

Ingrediënten:

1 dikke ui
+/- 150 gram gemarineerde zongedroogde tomaatjes
3 teentjes knoflook
500 gram tomatenstukjes (2 blikken)
150 à 200 gram chorizo
1 glas rode wijn
zwarte ontpitte olijven
500 gram penne

Bereiding:

Ui en knoflook fijn snijden en aanstoven in de olijfolie. De gemarineerde tomaatjes in kleinere stukken snijden en mee laten stoven. Voeg ook gerust een paar flinke lepels van de marinade toe. Even laten stoven en vervolgens de tomatenstukjes en de rode wijn toevoegen.. Kruiden met peper en zout en wat provencaalse kruiden. De saus een half uurtje op een laag vuur laten pruttelen. Stukjes chorizo toevoegen en nog een 5-tal minuten laten meegaren. Net voor het opdienen de olijven toevoegen.

Kook de penne gaar in voldoende gezouten water. Laat de pasta aflekken in een vergiet. Zet de saus opnieuw op, dit keer onder een zeer hoog vuur. Voeg de penne samen met wat kookvocht bij de saus en laat de pasta zoveel mogelijk saus opnemen. Opdienen met geraspte (parmezaanse) kaas en eventueel pesto.

Smakelijk eten!