Parco Arciducale, een gratis te bezoeken Arboretum

Parco Arciducale, het Arboretum van de botanische tuin van Arco, vind je bij de burcht van Arco aan de Via Lomego. Dit mooie park met palmbomen, mammoetbomen en andere exotische planten is een heerlijk plekje voor een paar uurtjes rondslenteren en bovendien gratis te bezoeken.

Het Parco Arciducale Arborete in Arco is een botanische museum met een bijzondere verscheidenheid aan planten, gedocumenteerde rondleidingen en een van de oudste sequoia’s van Europa.

Gardameer_tuinen-GParco-Arciducale-k2.jpg

Geschiedenis

Het Arboreto in Arco, of aartshertogelijk park, dankt zijn naam aan de Aartshertog Albert van Oostenrijk die in 1873 deze botanische tuin heeft laten aanleggen. De aartshertog had om een natuurmuseum gevraagd en zo is het ook aangelegd, mede dankzij het bestuur van het Museum van Natuurwetenschappen van Trentino waar het sinds 1993 onder valt.

Indeling park

Je vindt er meer dan 200 verschillende soorten planten en bomen, waaronder de sequoia, Californische cipressen en eiken en de exotische planten als de agave, de Indiaase vijg, de acacia uit Konstantinopol en de yucca. Het park is aangelegd als een informatief traject met bordjes waarop de kenmerken van elk exemplaar staan. Landschappen met miniatuur gewassen bootsen de oorspronkelijke omgevingen van subtropische en Aziatische planten na.

Openingstijden: Hele jaar geopend. Gratis toegang.

Parco Arciducale Arboreto
Via Lomego, Arco