Veerboten van Navigazione Laghi

De veerboten zijn de ideale manier om van A naar B te komen bij het Gardameer: geen last van verkeersdrukte en parkeerproblemen- én je geniet meteen van een prachtig uitzicht en een lekker verfrissend boottochtje. Handig: gebruik de veerboten voor een dagtrip rond het Gardameer! De boten die regelmatig het meer oversteken op diverse plaatsen zijn leuk te combineren tot een dagtochtje.

Gardameer_ov-Navigazione-Laghi.jpg

Boottochten

In het zuiden van het Gardameer kun je een kaartje kopen voor een tocht over de Basso Lago, het zuidelijk deel van het Gardameer. Er varen regelmatig boten heen en weer tussen Desenzano del Garda, Sirmione en Peschiera del Garda. En in het zuidoosten tussen Lazise, Bardolino en Garda.

In het noorden van het meer biedt Navigarda boottochten voor de Alto Lago, waarmee je enkele keren per dag heen en weer kunt varen tussen Limone sul Garda, Malcesine, en Riva del Garda. Tussen Riva del Garda, Limone sul Garda en Malcesine varen sinds kort ook autoveerboten, maar niet het hele jaar door. Er varen ook boten tussen Toscolano-Maderno en Torri del Benaco.

Zomer

’s Zomers worden er van juni tot eind september extra veerboten ingezet, zodat je nooit lang hoeft te wachten tot de volgende vertrekt. Er zijn passen beschikbaar voor de hele dag, verkrijgbaar in het ticketoffice of aan boord. In de zomermaanden worden er ook regelmatig avondcruises georganiseerd, waarbij je vanaf de boot kunt kijken naar de feeëriek verlichte dorpjes aan de waterlijn en de vuurwerkshows die aan het meer plaatsvinden.

Voor meer informatie over de vertrektijden van de lijnboten en tarieven kun je terecht op de website van Navigazione Laghi.