Met de trein bij het Gardameer

De trein is een geweldige manier om van en naar het Gardameer te reizen en de omgeving te verkennen. Desenzano del Garda en Peschiera del Garda hebben beide een station op de belangrijke lijn van Milaan naar Venetië, dus de zuidkant van het Gardameer is altijd snel te bereiken. In het noorden ligt het dichtstbijzijnde station bij het meer in Rovereto, ten oosten van Riva del Garda. Sommige luchthavens verzorgen een shuttlebus naar de treinstations.

Met de trein bij het Gardameer 1

Venetië

Een van de belangrijkste pluspunten van treinreizen in Italië is dat het goedkoop is. Het kan ook de snelste manier zijn om overbelaste locaties te bereiken en je hoeft geen zorgen te maken over het parkeren van de auto als je er bent. Dit geldt met name bij het reizen naar Venetië, want het kan behoorlijk druk zijn op de wegen en dan als je er eindelijk bent krijg je nog de kosten voor het parkeren voor de kiezen. Om deze reden zouden we zeker het gebruik van treinen naar drukke en populaire toeristische bestemmingen aanraden. De treinen zijn meestal op tijd. Houd er wel rekening mee dat de Italianen nog wel eens kunnen staken.

Met de trein bij het Gardameer 2

Nadelen trein

Het nadeel van treinen is dat het spoor alleen van oost naar west loopt, omdat het Gardameer gedeeltelijk in de bergen ligt. In de praktijk betekent dit dat je met name kunt reizen vanaf en naar Desenzano del Garda en Peschiera del Garda en de zuidelijke hoeken van het meer. Hoewel er nog een spoorlijn van noord naar zuid loopt ten oosten van het Gardameer, ligt die te ver weg om het meer gemakkelijk te kunnen bereiken. In de regio Gardameer zelf ben je dus aangewezen op de boot of openbaar vervoer via de weg.

Voor meer informatie over de trein in Italië en de dienstregeling kijk je op de website van Trenitalia.

Met de trein bij het Gardameer 3