Met de bus op pad rond het Gardameer

Aan het Gardameer vind je een wegennet dat de hele kust volgt, dus openbaar vervoer over de weg is ook een goede optie. Met de bus kom je nagenoeg overal.

De Strada Padana Superiore loopt op de Bresciaanse oevers van het meer, van Peschiera del Garda naar Desenzano del Garda. Van daar kun je over de Strada Statale naar Salò, waar de weg veranderd in de Gardesana Occidentale, die van Salò naar Riva del Garda leidt. De Gardesana Orientale weg op de Veronese oever van het meer loopt van Peschiera del Garda helemaal naar Riva del Garda.

Gardameer_foto_bus.jpg

Buslijnen

De regelmatige buslijnen van de ATV (Azienda Trasporti Verona), Brescia Trasporti en Trentino Trasporti brengen je waar je maar moet zijn. Elke stad aan het Gardameer heeft één of meerdere bushaltes die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit de hotels, appartementen en vakantiewoningen aan het meer en in de omliggende gebieden.

Het openbaar vervoer biedt niet alleen een uitstekende service, je kunt ook lekker achterover leunen en genieten van het prachtige landschap en een mooi uitzicht op het Gardameer, van de rotsen in het noorden tot de olijf- en citroenbomen langs de Gardesana weg.