Parco Grotta Cascata Varone

Een leuk uitstapje bij het Gardameer, ook voor kinderen, is een bezoek aan de watervallen. Een bijzonder spectaculaire waterval is die van Varone, tussen Riva del Garda en Arco. 

Waterval

In Varone, op 3 kilometer noordelijk van Riva del Garda, ligt Parco Grotta Cascata Varone. De waterval werd al in 1874 als attractie geopend. Je loopt hier tussen steile rotswanden en door twee grotten en kan op twee niveaus de spectaculaire waterval zien. De waterval valt door een loodrechte kloof honderd meter de diepte in. Het geraas van het water in de grot is oorverdovend. Vergeet niet om regenkleding mee te nemen want het spettert behoorlijk!

Gardameer_cascata-varone-eingang.jpg

Grot

Een met leuningen beveiligd pad voert van de ingang van het park door een botanische tuin naar de Grotta Inferiore, de onderste grot. Over een kronkelend pad ga je 55 meter diep de grot in, hier hoor je al het indrukwekkend geraas van het water dat zich door de smalle kloof met loodrechte rotswanden perst. Zo’n 40 meter verder kom je via een trap en een tunnel bij de Grotte Superiore, de bovenste grot. Deze ligt ongeveer 18 meter dieper in de rots dan de onderste grot. De kloof is hier nog fascinerender want hier zie je waterval in zijn gehele omvang van 98 meter.

In het park vind je ook een botanische tuin. Vanuit Riva del Garda en Torbole staat deze waterval goed aangegeven met wegwijzers.

Openingstijden: 9.00 tot 19.00 uur
Entree: 5,50 euro

Parco Grotta Cascata Varone
Via Cascata 12, Tenno

Gardameer_cascata-varone-4a.jpg
Gardameer_Cascate-del-Varone-1a.jpg