Parco delle Cascate di Molina

In het Parco della Cascate di Molina, een natuurpark bij Molina ten noorden van Verona, kun je wandelroutes maken langs een aantal fraaie watervallen. Ook leuk voor kinderen tijdens je vakantie aan het Gardameer!

Gardameer_parco-cascata-1a.jpg

Watervallen

Bij Molina, in de buurt van de A22 bij Bardolino en Garda, ligt Parco della Cascate di Molina. In een natuurpark liggen enkele prachtige watervallen en een prehistorische grot. Er zijn 3 verschillende wandelroutes door de bossen en valleien in het park: de groene, rode en zwarte van respectievelijk 1,2, 2,3 en 3,6 kilometer.

De zwarte route is het mooist en duurt ongeveer 2 uur. Je komt dan langs zeven watervallen, de resten van een watermolen, twee grotten en in de rotsen uitgehouwen kruisen. Op het hoogste punt van de route kom je langs de Pozzo Tonde, een ronde put. Hier heb je een mooi uitzicht over het park. Vlak bij vind je Grotta delle Tette More (de ‘grot van de zwarte tieten’), waar je tal van dikke en donkere stalactieten kunt bewonderen.

Gardameer_parco-cascate-3a.jpg

Je kunt het middeleeuwse dorpje Molina bezoeken en de gerestaureerde watermolens in die plaats. Er is ook een botanisch museum. Vanaf hier ben je snel in Verona.

Kinderen

Het park is zeer geschikt om een middag met kinderen door te brengen. Zij kunnen in de beekjes en bij de watervallen van rots naar rots springen en er zijn genoeg open ruimtes om te spelen. Bij een van de watervallen hangt een grote schommel en er is een kleine kabelbaan. De watermolen Muli di Lorenzo kan bezichtigd worden en is leerzaam voor kinderen. Ook worden er regelmatig activiteiten voor kinderen aangeboden. De zwarte route is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Gardameer_parco-cascate-5a.jpg

TIP: trek goede wandelschoenen aan (zeker bij de zwarte route) en neem voldoende drinken mee.

Openingstijden
maart en oktober: 10.00-18.00 uur
april-september: 9.00 – 19.30 uur
Entree: 7,00 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen tot 12 jaar

Parco della Cascate
Via Bacilieri 1, Molina

Gardameer_parco-cascate-2a.jpg
Gardameer_cascata-molina-3a.jpg