Monte Baldo, hoogtepunt aan het Gardameer

Een tocht met de kabelbaan van Malcesine naar de Monte Baldo is letterlijk een van de hoogtepunten van het Gardameer. Op de top van de berg heb je een fantastisch uitzicht op een groot deel van het Gardameer en bij helder weer kun je kilometers ver kijken, tot aan de Dolomieten en de Po-vlakte aan toe!

Gardameer_monumenten-Monte-Baldok1.jpg

Boven kun je genieten van het panorama en van de paragliders die vanaf de bergtop langzaam naar beneden zweven boven het Gardameer. Je kunt er mooie wandelingen maken, over de bergkam naar nog hoger gelegen berghutten, of naar beneden – maar dat is in het begin wel erg steil! Dat geldt ook voor de mountainbikeroutes die zich vanaf de Monte Baldo via enkele spectaculaire downhill-parcours naar beneden storten. Een aanrader is de wandeling naar Cime di Ventrar, een schitterend uitkijkpunt!

De berg is zo hoog dat je hier in de winter zelfs kunt skiën. Het is ideaal voor beginnende wintersporters, die op enkele kleine pistes kunnen skiën, langlaufen en snowboarden. Skiën met uitzicht op het Gardameer – een onvergetelijke ervaring!

Gardameer_monumenten-Monte-Baldok2.jpg

Kabelbaan

Het dalstation van de kabelbaan bevindt zich in Malcesine (volg Funivia – staat goed aangegeven). De kabelbaan is al op het eerste gezicht indrukwekkend vanwege het futuristische ontwerp van de stations en de cabines, met veel staal en glas. Je gaat van het station in Malcesine eerst naar een tussenstop in S. Michele op 600 meter hoogte.

Daar stap je over in langzaam ronddraaiende cabines die zorgen voor een adembenemend panorama op Malcesine en het Gardameer, op je weg omhoog naar 1800 meter hoogte. In totaal duurt de tocht met de kabelbaan 10 minuten. Op de terugweg kun je bij S. Michele uitstappen, van daaruit kun je via een mooie wandelroute naar beneden lopen, naar Malcesine.

Bij het station in Malcesine bevindt zich een parkeergarage. De kabelbaan vertrekt om de 30 minuten. Van april tot en met september van 8.00 tot 19.00 uur. In de winter van 8 tot 17 uur. Een retourtje kost voor een volwassene 19 euro.

In de zomermaanden juli en augustus is de kabelbaan elke dinsdag woensdag en donderdag tot 20.45 uur geopend!

LET OP: in het hoogseizoen kan het druk zijn en kunnen er wachttijden zijn voor de lift. Ga bij voorkeur met helder weer, dan heb je het mooiste uitzicht. En denk eraan dat het boven op de berg een stuk frisser is!

Gardameer_monumenten-Monte-Baldo.jpg

Stoeltjeslift

De Monte Baldo is ook te bereiken met een stoeltjeslift vanuit Prada Costabella (5 minuten van San Zeno di Montagna). Tussen 9 en 18 uur kun je hier omhoog in een open stoeltjeslift die je eerst naar een tussenstation op 1550 meter hoogte brengt en daarna naar de top op 1800 meter. Een retourtje kost 14 euro p.p.

Pra Alpesina

Vanuit Pra Alpesina gaat een andere stoeltjeslift. Die is geopend van 13 juni tot 13 september 2020, tussen 9.00 en 13.00 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur. Deze stoeltjeslift is na een renovatie van enkele jaren in 2020 weer geopend. Je parkeert je auto gratis en koopt een kaartje (retourtje voor volwassenen 7 euro en voor kinderen onder de 18 jaar 5 euro). Bij deze kabelbaan zijn meestal geen wachttijden, je kunt zo gaan zitten, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht. Kleine kinderen moet je in de lift op de schoot houden. Van het eindpunt van de lift is het zo’n  20 minuten lopen naar het restaurant van de kabelbaan. De weg van Avio omhoog is ook al prachtig, met veel bochtenwerk voor de liefhebbers…

Prà Alpesina
Strada Provinciale 230
38063 Avio