Lago d’Idro – Idromeer

Lago d’Idro is een mooi meer dichtbij het Gardameer, in een prachtige bergachtige omgeving. Het Idromeer is ongeveer 11 kilometer lang en ligt ten westen van het Gardameer en het Lago di Ledro. 

Gardameer_lago-idro-2a.jpg

Dit natuurlijke meer is een echte tip voor windsurfers, zeilers, wandelaars, outdoorfans of wanneer je op zoek bent naar een mooi plekje om te ontspannen. Lago d’Idro ligt op 368 meter hoogte en heeft een maximale diepte van niet minder dan 122 meter. In het voor- en naseizoen kun je er genieten van de rust en stilte en uitstapjes maken in alle richtingen. In het hoogseizoen weten veel gezinnen de weg te vinden naar het Idromeer, want er is dan veel te beleven op het gebied van sport en entertainment.

Gardameer_lago-idro-3b.jpg

Zwemmen

Je kunt heerlijk zwemmen in het Idromeer of op het strand spelen met de kinderen. Tijdens het hoogseizoen bereikt het water temperaturen rond 24°C. Het Idromeer is een van de schoonste meren in Noord-Italië, onder andere omdat alleen motorboten​​ tot 10 pk zijn toegestaan.

In de dorpen rond het meer is het meestal vrij rustig. Bezienswaardig zijn de vesting Rocca d’Anfo boven Anfo op de westoever van het meer en de burcht die zich in San Giovanni di Bodone hoog boven het Idromeer verheft. In het bergdorp Bagolino is de kerk San Giorgo een bezoek waard dankzij de prachtige schilderingen in de kerk (o.a. van Titiaan). Veel van de huisjes in dit middeleeuwse dorp hebben ook kleurrijke gevels.

Meer informatie over dit mooie meer vlak bij het Gardameer vind je op de website van Lago d’Idro.

Gardameer_natuur-Lago-d-idro-k.jpg